DOLAR

32,3966

0.22%
EURO

35,1253

-0.03%
ALTIN(gr)

2.300,87

1,04%
BİST 100

%
Bedelli Askerlik İçin Ev, Araba ve iPhone Satışlarında Patlama
  • Finans 365
  • Finans
  • Bedelli Askerlik İçin Ev, Araba ve iPhone Satışlarında Patlama

Bedelli Askerlik İçin Ev, Araba ve iPhone Satışlarında Patlama

Bedelli askerlik hizmeti dolayısı ile bugünden evini, arabasını ve cep telefonu satışa sunan vatandaş sayısında patlama yaşandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Bedelli Askerlik İçin Ev, Araba ve iPhone Satışlarında Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 yaş sınırına kadar gerileyen bedelli askerlik ile ilgili vatandaşlar şimdiden cep telefonlarını, evlerini ve arabalarını satmaya başladı.

Birçok vatandaş cep telefonunu internet üzerinde satışa sunarken, ev ve araba satışlarında da patlama yaşandı. Askerlik yapmak istemeyen ve bedelli askerlik için kredi çekmek zorunda kalacak binlerce gence rağmen bir yanda da kredi çekmek yerine evini ve arabasını satmaya başlayan binlerce kişi bulunuyor.

Bu kişiler şimdiden iPhone modellerini, evlerini ve arabalarını satışa sunarak bedelli askerlik parasını hazır bekletmeye ve yatırılması gerektiği gün yatırmaya hazır olarak sırada bekliyorlar.

Askerlik Yapmak İstemeyen Genç Sayısı: Milyonlarca

Askerlik yapmak istemeyen milyonlarca genç sağlıkları yerinde olmasına ve çalışıyor olsun veya olmasın askerlik yapmak istemediğini belirtiyor. Bu neden dolayısı ile evini, arabasını ve değerli eşyalarını satan genç sayısında yaşanan bu patlama şimdiden ikinci el ilan sitelerini doldurmuş durumda.

Gençlerin askere gitmeme nedenleri arasında en fazla eğitim, iş kaybı, para kaybı ve gereksiz zaman olarak görmeleri, bunun yanında askerlik süresince yaşanan bazı sorunlar gösteriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP