DOLAR

32,3450

0.28%
EURO

35,1360

-0.02%
ALTIN(gr)

2.310,49

1,46%
BİST 100

%
Benzin ve Motorin Fiyatlarına Yeni Hafta Başında Büyük Bir İndirim Daha!
  • Finans 365
  • Finans
  • Benzin ve Motorin Fiyatlarına Yeni Hafta Başında Büyük Bir İndirim Daha!

Benzin ve Motorin Fiyatlarına Yeni Hafta Başında Büyük Bir İndirim Daha!

Akaryakıt ürünlerinde meydana gelen fiyat düşüş yeni hafta başında da devam edecek. Petrol fiyatlarında yaşanan bu fiyat artışının nedenleri, uzman görüşleri ve benzin ve motorin fiyatlarında ne kadar indirim olacağı konusunu sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Benzin ve Motorin Fiyatlarına Yeni Hafta Başında Büyük Bir İndirim Daha!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı üzere son haftalarda akaryakıt ürünlerinde üstüste indirimler gelmişti.

Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan bu indirimler araç sahiplerini bir nebzede olsa rahatlatmıştı. Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan bu indirimlere önümüzdeki hafta başında yeni bir indirimin daha eklenmesi bekleniyor. Habertürk’ten Olcay Aydilek tarafından aktarılan indirim haberinin detayları ise şu şekilde,

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM

Benzin ve motorin fiyatı ile brent petrol uluslar arası piyasalarda düşmeye devam ediyor. Brent petrol, haftayı 60 doların altında kapattı ve 2017 yılından bu zamana kadar ki süreçte ilk defa 58-59 dolara kadar geriledi.

Bu fiyat düşüşü ise petrol fiyatlarında ton başına 20 dolarlık bir indirim olarak yansıdı. Bu indirimlere dolar kurunun da değer kaybetmesi eklenince benzinde ve motorinde yeni indirimleri gündeme geldi. Bu kapsamda yeni hafta başında 26 Kasım Pazar gecesini 27 Kasım Salı gününe bağlayan gece benzinde 15-16, motorinde 21-22 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte bir litre benzinin fiyatı, yaklaşık 90 kuruş düzeyinde gerilemiş olacak.

Uzman Değerlendirmesi

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlere uzmanlar, ABD ile İran arasındaki gerilimin etkisiyle petrolün varil fiyatının 100 dolara kadar çıkabileceği yönünde tahminler yapıldığını hatırlattılar. Petrolde arz yönlü bir sıkıntı beklenmediğini belirten ekonomi uzmanları bazı çevrelerce 2019 petrol fiyatı tahminlerinin de revize edildiğini açıkladılar.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP