DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
Benzin Yeni Zamla Beraber Rekor Kırdı

Benzin Yeni Zamla Beraber Rekor Kırdı

Dolar kurundaki düşüşlerin hemen sonrasında motorine gelen zamların niyeti belli oldu. Gece saatlerinde Hakkari'de 6.02 Türk Lirası olarak yansıyan benzin fiyatları yeni bir rekor kırdı. Ayrıca motorine yeni bir zam kapıda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Benzin Yeni Zamla Beraber Rekor Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurlarında ki düşüşlerle beraber peş, peşe zamlanan motorinden sonra bir zamda benzine geldi. Litre fiyatı 6.02 Türk Lirası olarak ölçülen benzin, bu alanda yeni bir rekor kırarak araç sahiplerini tedirgin etti. Yapılan son zamla beraber 6 Türk Lirası sınırını aşan benzin vatandaşları çileden çıkardı. Motorinden sonra benzin zamlanacak mı sorusuna yanıt gelirken yeni zamların kapıda olduğu ifade edildi. Uluslararası sektörlerde ürün fiyatlarının artmasıyla beraber zamlar motorinden sonra benzine de vurdu.

SEKTÖR ÇALIŞANLARINDAN YENİ BİR ZAM UYARISI

Sektör bünyesinde bulunan temsilcilerin yaptıkları son açıklamaya göre motorinde yeni bir zammın uygulanabileceği ifade edildi. Öünümüzde ki haftalarda yeni zammın listelere yansıyacağı ifade edilirken vatandaşlarımızın bu konuda takipci olmaları istenildi. Araç sahiplerinin ise akaryakıt gelişmelerini yakından takip etmeleri gerektikleri vurgulandı.

ARABİSTAN PETROLÜ KISTI

Bilindiği gibi Suudi Arabistan başta olmak üzere dünyada bulunan diğer büyük petrol üreticilerinin petrol vanalarında kısmaya gittikleri görüldü. Aldıkları bu kararlarla beraber piyasada bulunan petrol miktarının azalmaya devam edeceği belirtilirken miktarın azalmasının zamları tetiklediği ifade ediliyor.

İNGİLTERE’DEN GELEN ENDEKS

İngiltere tarafından belirkenen benzin endeksininn değerleri hafta başlarında 654 dolar olarak yansımıştı ancak bundan sonra birden fırlayan dolar endeksinin 664 dolar olduğu görülürken yurt içi piyasa bünyesinde benzin fiyatının 12 kuruş zamlandığı görüldü. Petrol üretim noktalarında ise risk endeksi artışı görülürken bunun etkili olabileceği konuşulmakta.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP