DOLAR

32,6036

0.38%
EURO

34,7833

0.12%
ALTIN(gr)

2.495,08

0,45%
BİST 100

%
Berat Albayrak: Döviz Toplayanlar Yandı

Berat Albayrak: Döviz Toplayanlar Yandı

Berat Albayrak döviz ve ekonominin son durumu hakkında Trabzon da önemli açıklamalar yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Berat Albayrak: Döviz Toplayanlar Yandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döviz toplayanların kara kara düşündüğünü söyledi. Trabzon’da konuşan Albayrak enflasyonda tek hanenin bu yıl Eylül ayında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak adım adım ekonomi Trabzon iş dünyası buluşmasın da önemli açıklamalar yaptı.

“Ağustos ayından bu yana Türkiye olarak zorlu bir ekonomik mücadelesi verdiklerine vurgu çeken Albayrak ekonomi yönelik finansal dalgalar karşısında oldukça güçlü bir duruş sergiledik. Yaşadığınız saldırılara hızlı reaksiyon vererek Türkiye’nin ekonomisi 6 ay gibi kısa bir sürede daha donanımlı bir hale getirdik. Bazılarının beklentisi Türkiye’nin diz çökmesi yönündeydi.

3-5 aylık sürekli önemli adımlar atıldı ve yeni yol haritası hazırlandı. Türkiye her zamanki gibi planları ile yolda ilerlemeye devam ediyor. 2018’es çeyrekte yaşanan kötü sürece rağmen bu yılın ilk çeyreğinde çok daha iyi performanslar görüyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde büyüme rakamları çok çok iyi ilk çeyrekte son döneminde daralmayı dolduracağız.

Ağustos Eylül aylarında şimdi nerdeyse kara kara düşünmeye başladı. Daha çok beklersiniz diyorum onlara hala Türkiye hazinesinin parası bol ve biz 2019 yılı hazırlıklarımızı çoktan tamamladık enflasyonla mücadele konusunda oldukça katıyız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP