DOLAR

32,4834

-0.19%
EURO

34,9649

0.32%
ALTIN(gr)

2.436,34

0,56%
BİST 100

%
Birden Fazla Emekli Maaşını Kimler Alabilir! Kimler Verilir? Şartları Neler?
  • Finans 365
  • Finans
  • Birden Fazla Emekli Maaşını Kimler Alabilir! Kimler Verilir? Şartları Neler?

Birden Fazla Emekli Maaşını Kimler Alabilir! Kimler Verilir? Şartları Neler?

Birden fazla emekli maaşı alabilirsiniz. Geçinemeyen kişiler için kadın erkek fark etmeden ikinci maaş alma hakkına sahip olabilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Birden Fazla Emekli Maaşını Kimler Alabilir! Kimler Verilir? Şartları Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu bazı şartlarda özellikle kadınlara çift maaş hakkı tanıyabiliyor. Çift maaş hakkı sadece emekli değil dul ve yetimlere de verilebiliyor.

Dul kavramı kadınlar için kullanılsa da bu kapsam erkekleri de içine dahil ediyor ve çoğu emekli aldığı maaşın kesileceğini düşünüyor. Bu konuda bilgileri olmadığı yenisi ile ya da bilmediği için 2 hatta 3. hakkını aramıyor.

Aldığı maaş ile geçinemeyen bazı emeklilere çift maaş alma hakkı bulunuyor. bu kapsama kimler giriyor? şartları neler? Kime ne kadar ödeme yapılabilir. Tüm bu detayları haberimizde bulabilirsiniz. SSK Bağkur emekli sandığı hangi kuruma tabi olursa olsun vefat eden eşinden dul aylığı alan yani ikinci bir maaş alabiliyor.

Örnek verecek olursak kadın SSK emeklisi eşi vefat etmiş Bağkur emeklisi ise dul aylığı alabiliyor vefat eden SSK ya da Bağkurlu ise dul emekli eşi maaşın yüzde ellisini eş emekli sandığına tabi ise maaşın yüzde yetmiş beşini alabiliyor.

Bazı durumlarda ise emekli kadının üç farklı emekli maaşı alma hakkı var. kendi çalışmasından dolayı emekli olan kadınlar bağkur emeklisi kocasının ölümünden sonra dul aylığı alabilir.

Ayrıca Emekli Sandığı’ndan emekli olmuş babasından vefatından sonra da yetim aylığı alabilir. Yani bu durumlarda 3 maaş hakkına sahip olabilirler. 2. Maaş şansı SSK ve BAĞKUR’lular için avantajlı gözükse de yasal olarak birçok kişi dul ve yetim aylığı alabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP