DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Bitcoin Alanların Hesapları Türk Bankalar Tarafından Kapatılıyor Mu?
  • Finans 365
  • Finans
  • Bitcoin Alanların Hesapları Türk Bankalar Tarafından Kapatılıyor Mu?

Bitcoin Alanların Hesapları Türk Bankalar Tarafından Kapatılıyor Mu?

Türk bankalarının Bitcoin ticareti yapan kişilerin hesaplarını kapattığına ilişkin iddialar gündemde yerini alıyor. Birçok kripto para yatırımcısı son dönemlerde sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarda, hesapları üzerinden gerçekleştirmiş oldukları EFT işlemlerinin iptal edildiğini ve hesaplarının dondurulduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu iddialara bankalar tarafından henüz herhangi bir yanıt gelmedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Bitcoin Alanların Hesapları Türk Bankalar Tarafından Kapatılıyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kripto para birimi piyasasına ilişkin yapılan tartışmalar devam ediyor. Dünya genelinde çokça eleştirilen kripto para piyasası gün geçtikçe daha dikkat çekmeye başladı.

Farklı ülkelerden gelen kısıtlama ve düzenleme haberleri ile kripto para piyasası sert dalgalanmalar yaşadı. Bunun ardından yatırımcıları merakla takip etmeye başladı. Son dönemlerde sert düşüşler yaşayan kripto para piyasasında gelişmeler devam ediyor.

Hesaplar Donduruldu Mu?

Birçok kripto para yatırımcısı son dönemlerde sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarda, hesapları üzerinden gerçekleştirmiş oldukları EFT işlemlerinin iptal edildiğini ve hesaplarının dondurulduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de hizmet veren bankaların, Bitcoin almak amacıyla EFT gerçekleştiren kişilerin erişim ve işlem kısıtlanması sorunu yaşadığına ilişkin paylaşımlar son dönemlerde sosyal medya üzerinden oldukça çoğaldığı gözlemlendi. Bu konuya ilişkin bankalar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı, Fakat, kripto para yatırımcılarının yapmış olduğu şikayetler Ekşi Sözlük platformlarına ulaştı.

Bitcoin Ticareti Yapılması Nedeniyle Kısıtlama Getirildi

Kripto para yatırımcılarının sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda özellikle bankalarının mobil uygulamalarına erişim sorunu yaşamaları sebebiyle müşteri hizmetleri ile iletişim kurdukları, müşteri hizmetleri yetkililerinin de kendilerine “Bitcoin ticareti yapılması sebebiyle” bir kısıtlamanın getirildiği yönünde açıklamalarda bulunulduğu belirtiliyor.

Türkiye’de kripto para yatırımcıları tarafından hesaplarına kısıtlama getirildiğine ilişkin iddialara bankalar tarafından bir açıklama henüz yapılmadı.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP