DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Çalışan Annelere 400 TL Kreş Yardımı Yapılacak

Çalışan Annelere 400 TL Kreş Yardımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Vekili Cafer Uzunkaya'nın yaptığı açıklamaya göre; kadınların istihdam konusunda pozitif ayrımcılıklar yapacaklarını ifade ederek iş yeri ve ev arasında kalan kadınlara 400 TL'lik kreş yardımı yapılacağını belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Çalışan Annelere 400 TL Kreş Yardımı Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Vekili Cafer Uzunkaya kreş yardımıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada kadınların istihdam konusunda ayrımcılıklardan yararlanabileceklerini ifade ederek kreş yardımının 400 Türk Lirası olarak belirlendiğini açıkladı.

Rize’de 53 Gazeteciler Derneği’nde basın toplantısında konuşan İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya istihdam konusunda politika oluşuturulması süreciyle alakalı olarak ciddi anlamda kamu kuruluşlarını bekleyen yeni gelişmelerin sinyallerini verdi. Kadınların istihdam oranlarının yükseltilmesinin gerektiğine dikkat çeken Cafer Uzun Kaya; “Türkiye’nin son 10 yılda genç ve genel istihdamında yakaladığı başarıları Avrupa’da ve Dünya genelinde hiçbir yerde göremeyiz. Çünkü bu bize ait bir rekordur 2017 yılında 1.5 milyonun üzerinde istihdam gerçekleştirdik. Güç olan rekoru kırdık. Ayrıca Rize’de il ölçeğinde bu rakam için büyük katkı verilirken iş başı eğitimin kurslarının girişimcilere istifade olarak bir yıl geride kaldı. Yeni yılda daha geniş bir teşvikle milletimizin huzurunda olacağız.” dedi.

TEŞVİK 2 BİN TÜRK LİRASINA KADAR UZANIYOR

Teşvkilerle alakalı olarak konuşan Uzunkaya; “Geçtiğimiz yıllarda yapılan teşviklerin milletimiz tarafından büyük beğeni topladığını gördük. İş verenlerin beklentilerinin üzerindeoln teşviklerde bulunduk. Yeni alınmış herişçi için İŞ-KUR 773 Türk Lirası teşviğimiz vardı. Bu yıl bu teşviklerimizin oldukça çeşitlendirip birçok farklı alada ihtiyaçlara göre sunduk. En düşük teşviğimizise 883 Türk Lirasından başlayarak 2 Bin Türk Lirasına kadar uzanıyor. Özellikle bilişim ve imalat sektöründe 3 ay ile sınırlandırılmış olan kurs sürelerini 6 aya kadar çıkarmayı planlıyoruz. 54 Türk Lirası olan günlük harçlığı 61.65 türk Lirasına çıkaracağız.” dedi.

GÜN İÇİNDE 75 TÜRK LİRASI VEREBİLECEĞİMİZ TEŞVİK SÖZ KONUSU

Esnaflarla alakalı olarak ciddi bir pozitif ayrımcılıklar düzenlemekteyiz. İmalat konusunda ve ustalık belgesiyle beraber yeni alınacak gençlerimize bir ay maaşlarını iş veren tarafından diğer ay ise İŞ-KUR tarafından ödenmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Ayrıca bilişim, siber güvenlik ve kodlama gibi geleceğin meslekleri olarak ifade edile alanlarda ise kurs sürelerinin 9 aya kadar uzatılacağının müjdesini verelim. Günlük 75 Türk Lirası verebileceğimiz bir teşvik söz konusu olacaktır. Yine rakamlarımızın 2017 ylının daha üzerinde bir noktaya taşıdığımızı göreceksiniz.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP