DOLAR

32,5212

-0.09%
EURO

34,7950

-0.22%
ALTIN(gr)

2.423,95

-0,24%
BİST 100

%
Çevre Bakanlığı Marketlerin Poşetten Kar Almaması Konusuna Sıcak Bakıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Çevre Bakanlığı Marketlerin Poşetten Kar Almaması Konusuna Sıcak Bakıyor

Çevre Bakanlığı Marketlerin Poşetten Kar Almaması Konusuna Sıcak Bakıyor

Marketlerde poşetlerin ücretli olmasına ilişkin düzenlemeye dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Gündeme gelen iddiada marketlerin poşetlerden kazandığı 10 kuruş için düzenleme yapılabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Çevre Bakanlığı Marketlerin Poşetten Kar Almaması Konusuna Sıcak Bakıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Ocak tarihi itibariyle market poşetlerinin ücretli hale gelmesi gündemde çok konuşulmuştu. Plastik poşetlerinin kullanımının azaltılması için başlatılan uygulama ise kaşılık bulmuş ve poşet kullanımı önemli oranda azalmıştı.

Bu kapsamda poşet kullanımından elde edilen ücretlerde çevre temizliği için kullanılacak. 25 kuruşa satılan poşetlerin 10 kuruşu da marketlere kar kalıyordu. Ancak bu kar oranı için düzenleme yapılması gündemde.

MARKETLERİN POŞET PARASI ALMASI YASAKLANIYOR

25 kuruşa satılan poşetlerden marketlerin kar elde etmesi konusunda düzenleme olabileceği iddia edildi. Plastik sanayicileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri arasında gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında konu ele alındı. Ankara’da gerçekleştirilen görüşme sonrası ise Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, sanayicilere ücretli poşet uygulamasını da içeren mevzuatın usul ve esaslarında düzenleme yapılacağı bilgisi verdi. Bu konuda PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu şu açıklamalarda bulundu.

“Plastik poşetten alınan 25 kuruşun 10 kuruşunu marketlerin almasını doğru bulmadığımızı en başından beri söylüyoruz. Daha önce ücretsiz verdikleri poşetten şimdi poşet başına 10 kuruş kazanmaları haksız bir kazançtır. Çevre için yapılan bir uygulamadan elde edilen gelirin yine çevre için harcanması doğrudur. Plastik sanayicileri olarak bir kez daha altını çizmek istiyoruz ki biz bilinçli tüketimden yanayız ve marketlerin bu uygulamada poşetten aldıkları payın tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Bakanlığımız da buna sıcak bakıyor ve görüşmeler sürüyor”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP