DOLAR

32,3303

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.296,83

0,86%
BİST 100

%
Çiftlik Bank Mağdurları Şimdi Ne Yapacak?

Çiftlik Bank Mağdurları Şimdi Ne Yapacak?

Müşterilerine yatırımlarının karşılığını vermeyen Çiftlik Bank son zamanlarda oldukça fazla gündeme geldi. En son olay Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşandı. Banka mağdurları çiftliği basıp hayvanları almak istedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Çiftlik Bank Mağdurları Şimdi Ne Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek kar vaadleri vererek çiftçilerden hayvanlarını satın alan ama ödeme yapmayan Çiftlik Bank yetkililerine bir süredir ulaşılamıyordu. Paralarını alamayan banka müsterilerin İnegöl’ün Sungurlu Mahallesi’nde bulunan Çiftlik Bank tesislerini bastılar. Çiftlikte bulunan hayvanları yanlarında getirdikleri kamyonlara yükleyip almak istediler.

Özel Harekat Kuvvetlerinin Güvenlik Amaçlı Tedbir Alması Gerekti

200’e yakın çiftçinin gerçekleştirdiği eylemde tansiyonun giderek yükselmesi üzerine Bursa Jandarma İl Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi bölgeye intikal etti. Yükselen tansiyon sonucu öfkesi artan ve zaman zaman aralarında arbede yaşanan kişiler bu ekipler tarafından kontrol altına alındı ve sakinleştirildi.

“Başınızın çaresine bakın.”

Çarpıcı bir açıklama da Çiftlik Bank Genel Müdürü olan Niyazi Karakoç’tan geldi. Kendisinin de mağdurlar gibi kandırıldığını belirten ve Mehmet Aydın’a ulaşamadığını yapılan şirket içi toplantıda dile getirek Karakoç’un “Başınızın çaresine bakın.” dediği öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Açıklama

Yapılan açıklamada 1664 TC no’lu Mehmet Aydın tarafından yönetilen Çiftlik Bank isimli kurgu şirketin açıklamalarında yansıttığı şekilde tüm sistemin işleyişini kendi elinde tutarak yüksek bir kar getirisi yaptığı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Belirtilen yönetim sisteminin gerçeği yansıtmadığı gibi 6502 sayılı Kanun’un 80’inci maddesine ters düşen bir şekilde piramit satış sisteminin şirkette yürütüldüğü tespit edilmişti. Gerekenin yapılması ve olayın çözüme ulaşabilmesi için yargı makamlarına başvurunun gerektiği yapılan açıklamada yer aldı.

Müşterilerinden Toplanan Para 500 Milyondan Fazla

Henüz 2016’da kurulmuş bir şirket olan Çiftlik Bank, geçen bu iki senelik süre zarfında müşterilerinden 500 milyon lirayı geçen bir miktarda para topladı. SPK’nın hazırladığı raporda yıllara göre kaç kişiden ne kadar para alındığı ve paranın ne kadarının müşterilere aktarıldığı ve ne kadarının Kıbrıs’a aktarıldığı açıklandı. Açıklanan SPK raporlarında verilen sayılara göre toplanan paraların yaklaşık olarak üçte biri Kıbrıs’a aktarılmıştı. Toplamda 511 milyon lira toplanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP