DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
Çıraklık Dönemi Sigorta Günü Sayılsın

Çıraklık Dönemi Sigorta Günü Sayılsın

Çıraklık döneminde sigorta işe başlamadan önce değil eğitim ile başlamalı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Çıraklık Dönemi Sigorta Günü Sayılsın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken çıraklık döneminin emekliliğe sayılması gerektiğini söyledi. Çıraklıkta sigortalılık başlangıcı işe giriş tarihinden değil çıraklık eğitimi den önce başlamalı diyen Palandöken bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklamada Mesleki ve Teknik eğitimin sürdürülebilir olması için bu tarz çalışmaların önemine vurgu çeken Palandöken ara eleman sayımızı arttırmak ve Esnaf sanatkarların geleceğini korumak için mesleki eğitime önem vermek zorundayız. Palandöken çocukların bu okullara yönlendirilmesi gerektiğini de söylerken Devletin katkılarıyla mesleki eğitimin önemi her geçen gün artıyor çıraklık sigortası emekliliğe sayılması gerekiyor.

Palandöken çıraklığını önemini ve kavramları meslek liselerinden mezun olan çıraklar bu alanda mesleklerini devam ettiriyorlar. Ülkemizde esnafın geleceği için kendi mesleğini eline alan gençlerin olması oldukça önemli stajyer ve çıraklara çalıştıkları dönemde meslek hastalığı iş kazası ya da hastalık riskine maruz kalmaları gibi durumlar olabiliyor. Bu durumlar için gerekli yardım yapılsa da şu an için yeterli değil meslek lisesinde staj yapılan ve iş öğrenilen çıraklık eğitim dönemi emekliliğe yansımıyor. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor çıraklar sigortalılık başlangıcı iş girişi değil çıraklık eğitimi döneminden başlamalı. Bu sayede insanları teşvik etmek çok daha kolay olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP