DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8077

0.2%
ALTIN(gr)

2.488,14

0,16%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerde Fiyatlar Düşmüyor Bunun Hesabını Sorarız
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerde Fiyatlar Düşmüyor Bunun Hesabını Sorarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerde Fiyatlar Düşmüyor Bunun Hesabını Sorarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair yapmış olduğu açıklamasında marketlerde fiyatların düşmediğini vurgulayarak bunun hesabını sorarız açıklamasında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerde Fiyatlar Düşmüyor Bunun Hesabını Sorarız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “TOBB 10. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şürası” toplantısına katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında yer alan bu açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN FİYAT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı toplantı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, döviz kurunda yaz aylarında yaşanan süreci hatırlattı ve bu konuda atılan adımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Bu konuda tehdidin dış güçler değil içeride bu durumdan faydalanmak isteyenler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu fırsatçılara hesabın sorulacağını ifade etti.

Döviz kurunun düştüğünü, faiz oranlarının düştüğünü ancak marketlerde fiyatların düşmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda sert ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fiyat İndirimi Konuşması

”Madem ki biz “komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen medeniyetin mensubuyuz; öyleyse son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız. Şüphesiz kimseye zararına iş yap demiyoruz. Ancak faiz oranları düşmüş, enflasyon belli oranda düşmüş. Bakıyorsunuz marketlerle hala sebze meyve vesaire fiyatlar düşmüyor, onlar hala yükseliyor. Bunu ne ile izah edeceğiz? Öyleyse bize düşen nedir? Bu marketlerde eğer kalkıp benim halkımı sömürge mücadelesini devam ettirenler varsa, bunun hesabını sorma görevi bizimdir ve hesabını sorarız. Her şey ortada, rakamlar ortada, üreticiden çıkışı ortada. Ama bakıyorsunuz bunlarda en ufak bir oynama düşüş söz konusu değil. Hala vatandaşımı nasıl sömürürüm… Herkesi ben bu konuda vicdana, insafa ve hepsinden önemlisi ahlaka davet etme görevliliği noktasındayım. Şikayetleri kulak arkası edemeyiz.”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP