DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Dikkat Ödemeyene Ceza Kesilecek! Ambalajlara ve Kutulara Katılım Payı Yolda!
  • Finans 365
  • Finans
  • Dikkat Ödemeyene Ceza Kesilecek! Ambalajlara ve Kutulara Katılım Payı Yolda!

Dikkat Ödemeyene Ceza Kesilecek! Ambalajlara ve Kutulara Katılım Payı Yolda!

Ücretli poşetlerden sonra ambalajlara, kutulara ve kese kağıdına katılım payı yolda, ödemeyene ceza kesilecek. Uygulama ne zaman başlayacak, hangi ürünleri kapsıyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Dikkat Ödemeyene Ceza Kesilecek! Ambalajlara ve Kutulara Katılım Payı Yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ücretli poşet uygulamasının ardından yeni bir uygulamayı daha başlatıyor. Bu tarz projeler ile birlikte de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri kazanım payı alınacak ürünlere yönelik çalışmasını da hızlandırdı.

Yeni yapılan açıklamaya göre bakanlık ‘Geri Kazanım Katılım Paylarına İlişkin Yönetmelik Taslağı’nı görüşe açtı. Açılan bu taslağa göre bir çok ürüne katılım payı yolda.

Uygulama Ne Zaman Başlıyor?

Uygulama 30 Haziran’da başlamsıbekleniyor. Ürünler, sınıflandırılarak adet veya kilogram olacak şekilde tanımlanıp, kayıt altına alınacak ve bakanlığa bildirilecek. Ücretlendirme Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında yükseltilerek uygulanacak.

Katılım Payını Ödemeyene Ceza Geliyor!

Katılım payıyla ilgili beyannamelerini kanuni de belirli süre içinde vermeyenlere 18.037 türk lirası, ödemediği tespit edilenlere, miktarın yüzde 20’den fazlası olacak şekilde idari para cezası verileceği açıklandı ve poşeti ücretsiz verene metrekare başına 12.37 TL ceza verilmesi bekleniliyor.

Uygulama Hangi Ürünleri Kapsamaktadır?

Alınan ürün, başka bir eşyanın ayrılmaz parçası olmadığı takdirde ambalaj kabul edilecek. Dergi poşetleri, konserve kutuları, yoğurt kapları, çelik gaz tüpleri ve cips kutuları gibi ürünler ambalj olatrak kabul edilecek. Ayrıca gazlı ve gazsız içecekler, meyveli doğal mineralli içecek, aromalı doğal mineralli içecek, yapay soda, kola, tonik, aromalı su, enerji içecekleri, sporcu içecekleri ve distile/damıtma yoluyla elde edilenler dahil alkollü içkilerin ambalajları içecek ambalajı olarak kabul edilecek ve tanımlanacak.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP