DOLAR

32,5408

0.08%
EURO

34,8539

0.34%
ALTIN(gr)

2.479,51

0,71%
BİST 100

%
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Genç işsizlik artıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Genç işsizlik artıyor

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Genç işsizlik artıyor

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gençlerin iş bulamadıklarını ve mezun olduktan sonra işsiz kaldıklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Genç işsizlik artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gençlerin %26’yı geçen işsizlik karşısında mezun olduktan sonra iş bulamadıklarını açıkladı. Genç işsizliğin daha fazla artmaya devam ettiği ve işsizlik sorunlarının giderek daha fazla tırmandığı açıklandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Genç işsizliğinin çok yüksek olması ülkenin geleceği açısından, toplumsal, sosyolojik, politik süreçleri olan çok büyük tehlike. Üretime dayalı, güvenceli istihdam yaratacak politikaların hayata geçirilmesi şart” dedi.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu “Bu da bize gösteriyor ki her gün daha da kötüye giden Türkiye ekonomisi sonuç olarak iş yaratamayacak ve işsizlik giderek artacaktır. 15 yıldır tüketime, borçlanmaya ve Cumhuriyetin birikimi olan kamu varlıklarının haraç mezat yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilmesine dayanan ekonomi politikası sonuçta kaynakların tükenmesine neden oldu. Ücretli çalışanların gelirlerinin düşmesi ve fiyatların artışları iç talebi sıfır noktasına getirdi. Demokrasi eksikliği ise yatırımcı yabancı sermayenin ülkemize gelmemesine ve hatta daha önce yatırım yapanların ülkemizden kaçmasına neden oldu” dedi.

Türkiye’de işsizliğin giderek mezun olanlar dahil her yaş grubunda azalması ekonomide bazı sorunlar yaratsa da hükümet yeterli adım atmadığı ve işsizliği sonlandıracak olan bir takım adımların yeterli olmadığı tepkisi ile karşı karşıya kalıyor.

Hükümetin sözleşmeli öğretmen ve asker gibi alımlar yapmasının arkasında ise işsizliği bir süreliğine de olsa engellemek yatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP