DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
Dolar Fiyatları Geriledi

Dolar Fiyatları Geriledi

ABD'den gelen iyi veriler sonrasında bazı değerlerin kötü çıkması sonrasında ABD doları TL karşısında geriledi. 4.57 TL seviyesine kadar gerileyen kur vatandaşları sevindirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Dolar Fiyatları Geriledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’den gelen istihdam verileri sonrasında dolar kurunda artış yaşanıp yaşanmayacak olduğu merak edilmeye başlanmış ve ABD’den gelen veriler sonrasında dolar kurunda nasıl değişimler olacak olduğu konusu merak edilmeye başlanmıştı.

4.70 TL seviyesine yakın seyreden dolar kuru gelen veriler sonrasında 4.60 TL seviyesine hemen ardından 4.57 TL seviyesine gerilerken, dolar kurunda yaşanan bu düşüş yatırımcıları üzerken vatandaşları ise sevindirdi.

Dolar kuruna yeni yatıırm yapanlar en az 10 kuruş kayıp yaşarken, bu kaybın yatırım oranlarına bağlı olarak çok yüksek olabildiği belirtildi.

Dolar Daha Fazla Düşebilir

Yeni hükümetin açıklanması ile birlilkte OHAL’in kaldırılması sonrasında dolar kurunun daha fazla düşebilecek olduğu tahmin ediliyor. Ekonomide dengeler bu dönemde kötü olmasına rağmen atılan adımlar ve alınacak olan üst düzey önlemler sayesinde dolar kurunun 4 TL seviyesine kadar gerileyebilecek olduğu ekonomistlerin genel görüşü.

Euro kurunda ise denge 5.37 TL iken Sterlin’de 6 TL sınırının üzerinde seyrediyor. Güncel dolar kuruna oranla diğer yabancı para birimlerinde de artışlar yaşanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP