DOLAR

32,3227

0.21%
EURO

35,1464

0.03%
ALTIN(gr)

2.293,49

0,72%
BİST 100

%
Dolar kuru haftanın en iyi kazandıranı oldu

Dolar kuru haftanın en iyi kazandıranı oldu

Dolar kurunda artış ABD ve Türkiye arasında devam eden gerilim dolu ilişkiler nedeniyle sürekli değer kazandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Dolar kuru haftanın en iyi kazandıranı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en güçlü para birimi dolar, TL’nin karşısında değer kazandı, TL ise değer kaybetti. TL’nin değer kaybının arkasında yatan sebep son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi Batı ile sıcak ve olumlu devam eden ilişkilerden ayırmaya doğru aldığı S-400 ve Rusya kararına dayanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kendi savunma kararını kendisi verebilecek olduğunu belirtirken, Washington ise buna izin veremeyeceklerini, Türkiye’nin sadece NATO üyesi ülkeler veya ABD’nin kendisi ile savunma ürünlerini satın almasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi Batı’dan ayırmak istediğini yazan Amerikan gazeteleri ise bunda başarılı olmanın mümkün olup olmayacak olduğuna, Washington’da yaptırımların masada olduğunu yazıyor.

Türkiye’nin yaptırımları kaldırabilecek ülke olmadığını açıklayan uzmanlar ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı bu karardan geri adım atmasını öneriyor.

Dolar kuru ise tüm bu gelişmeler odağında 5.85 TL’yi geçti ve haftasonu olmasından dolayı bazı bankalarda 5.96 TL kur ile satılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP