DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
Dolar Kuru Motorin Fiyatlarını Vurdu! Yapılan İndirimden Sonra Zam Haberi Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar Kuru Motorin Fiyatlarını Vurdu! Yapılan İndirimden Sonra Zam Haberi Geldi

Dolar Kuru Motorin Fiyatlarını Vurdu! Yapılan İndirimden Sonra Zam Haberi Geldi

Dolar kurunda yaşanan yükselme motorin fiyatlarına zam yapılmasını gündeme getirdi. Motorin fiyatlarına kısa süre önce indirim yapılmıştı. Bu indirimin hemen ardından ise zam haberi geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Dolar Kuru Motorin Fiyatlarını Vurdu! Yapılan İndirimden Sonra Zam Haberi Geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Döviz kuru hafta başından itibaren devam ettirdiği yukarı doğru eğilimine devam ediyor. Dalgalı hareketlerle yükselene döviz kurunda yaşanan bu fiyat artışı akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasını gündeme getirdi.

Sabah saatlerine 5.38 TL’den başlayan dolar kuru gün içerisinde 5.42 TL bandını aşmış ve 5.45 TL bandını zorlamıştı. Hafta başına 5.19 TL bandına başlayan dolar bu süreçte çok hızlı bir yükselme eğilimi gösterdi.

MOTORİNE ZAM GÜNDEMDE

Dolar kurunda yaşanan sert yükselme akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasını gündeme getirdi. Ayrıca motorin fiyatlarını etkileyen diğer bir etken ise uluslararası piyasada motorin fiyatlarının yükselmesi oldu. Motorin fiyatları son birkaç günde ton başına 10’dan daha fazla artış gösterdi.

Bu gelişmelere rağmen 4 Aralık Salı günü motorin fiyatlarına 8 kuruşluk indirim yapılmıştı. Yapılan bu indirimin hemen ardından ise aynı oranda bir zam haberi geldi. Ancak söz konusu zam oranının pompaya yansıtılmayacağı bildirildi. “Eşel mobil” uygulaması gereğince motorinin ÖTV’sinde bu gece 8 kuruş indirim yapılacak ve pompa fiyatı sabit tutulacak. Benzinde ise pompa fiyatını etkileyecek bir hareketlilik söz konusu değil.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP