DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Dolar kuru ne kadar oldu, dolar yükseliyor

Dolar kuru ne kadar oldu, dolar yükseliyor

Dolar kuru artışa geçti. Dolar mevduatına yüklenen ve dolar alımına devam eden yatırımcılar, dolar kurunun yükseleceğini düşünürken, piyasa verileri belirsiz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Dolar kuru ne kadar oldu, dolar yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kuru son zamanlarda 5.85 TL seviyelerinden 5.75 TL seviyesine kadar geriledi.

Kur seçim sürecinde yaşanan baskıcı olaylar nedeniyle yükselirken, sürekli baskı kuran mazbata olayı nedeniyle yükselişe geçmişti.

Vatandaşların dolar alımına bağlı nedenlerden dolayı dolar kuruna olan talep büyük oranda artmıştı ve dolar kuruna olan yatırım sürekli olarak artış göstermeye başlamıştı.

Dolar alan yatırımcıların bugün 5.75 TL seviyesine kadar düşen ancak 5.76 TL seviyesine geri tekrar yükselmekte olan dolara ilgileri azalmıyor.

5.76 TL kur fiyatından el değiştiren doların FT tarafından Türkiy Merkez Bankası hakkında ortaya atılan iddialar sonrasında daha çok yükseldiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki göstermesinden sonra dolar kurunun artmaya devam ettiği bir piyasa ortamı oldu.

Çin’den gelen veriler doğrultusunda Çin Yuanı değeri artarken, Euro kuru değerininde arttığı bir piyasada yatırımcıların en çok dolara talepleri var.

Dolar alanların sayısı büyük oranda artmaya devam edecek gibi dururken, yatırımcıların dolar kuru ilgisinin arkasında gelecekte dolar kurunun artacak olduğu ve yıl sonunda Merkez Bankası tahminince yükselmesi beklenen dolar kuru beklentisi var.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP