DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Dolar Kurunun Düşmesiyle Doğalgaz Fiyatlarında İndirim Yapılması Bekleniyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar Kurunun Düşmesiyle Doğalgaz Fiyatlarında İndirim Yapılması Bekleniyor

Dolar Kurunun Düşmesiyle Doğalgaz Fiyatlarında İndirim Yapılması Bekleniyor

Doğalgaz fiyatlarının düşme eğiliminde olmasıyla birlikte gözler doğalgaz fiyatlarına çevrildi. Kura bağlı olarak BOTAŞ'ın Aralık ayının başında elektrik üreten santrallere verdiği gazda indirim yapması bekleniyor

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Dolar Kurunun Düşmesiyle Doğalgaz Fiyatlarında İndirim Yapılması Bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurunun son dönemlerde yaşadığı değer kaybının diğer kalemlerdeki fiyat indirimi beklentilerini de artırdı. Dolar kurunun Kasım ayında yaşamış olduğu değer kaybı ve son olarak 5.14 TL bandına gerilemesiyle doğalgaz fiyatlarında da indirim beklentilerini kuvvetlendirdi.

Dolar kurunun gevşemesiyle dolar kurunda yaşanacak olan indirimler için ise gözler BOTAŞ’a çevrildi.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA İNDİRİM YAPILMASI BEKLENİYOR

Hatırlanacağı üzere BOTAŞ Kasım ayının başında özel sektör santrallerine sattığı gaz fiyatlarında indirim yapmıştı. Ay başında yüzde 9 olarak yapılan indirimin ardından Aralık ayında da indirim bekleniyor. Doğalgaz fiyatlarında yaşanması beklenen indirimlere ilişkin ise en büyük etken ise dolar kuru fiyatlarında yaşanan değer kaybı.

Bu kapsamda 1 Kasım tarihinde yapılması beklenen indirim oranına dair ise sektör kaynakları şu ifadeleri kullandılar. “BOTAŞ, halen her 1000 metreküp gazı bin 550 TL’ye santrallere satıyor. Beklenti 6.5-7 düzeyinde indirim”

Peki söz konusu indirimler konutlarda kullanılan gaz içinde yapılır mı?

Özel sektör santrallerinde yaşanması beklenen doğalgaz indiriminin konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarında da olup olmayacağı merak ediliyor. Bu konuda Habertürk’te yer alan haberde, döviz kurunun önemine vurgu yapıldı. Enerji kulislerinde, elektrik ve doğal gazda, döviz kurunda olağanüstü bir artış yaşanmazsa yeni yılda indirim yapılabileceği konuşuluyor. Tek haneli rakamlarda bir indirimin olabileceği yorumlarda ise oran konusunda net bir açıklama yapılmıyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP