DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
Döviz Mevduatında 3 Ayda Rekor Artış Oldu!

Döviz Mevduatında 3 Ayda Rekor Artış Oldu!

Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, döviz mevduatındaki rekor artışı açıkladı. 3 Ayda döviz mevduatı hesaplarındaki artış dudak uçuklattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Döviz Mevduatında 3 Ayda Rekor Artış Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Kahramanmaraş’ta düzenlenen “Türkiye Tekstil ve Hazırgiyim Sektör Kurulları Ortak Toplantısı’nda bulundu. Toplantıya katılan Bakan Yardıcısı Rıza Tuna Turagay 3 ayda döviz mevduatındaki artışa dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte bakan yardıcısının o açıklamaları…

Döviz Mevduatı 3 Ayda 20 Milyar Dolar Arttı!

“Daralan bir iç talep var. Daralan bu iç talebi dışarıdaki taleple ihracata yönelterek; üretimimizle, sanayimizi en üst nokta kapasite kullanmaya zorlamak, bir şekilde ihracatın getirdiği avantajları kullanmak durumundayız. Maalesef sürekli bir kriz pompalaması var. Bu kriz pompalaması da insanların dövize geçmelerine neden oluyor. Bunlara lütfen aldanmayın. Bunlara bazen sanayicilerimiz de aldanıyor.

Yaklaşık son 3 aylık dönemde döviz mevduat hesaplarındaki artış 20 milyar dolarları buldu. Bu yanlış. Türk Lirası ortada. Siz dövize geçtiğiniz zaman, yarın bir gün kriz olduğunda bu krizden olumsuz etkilenecek olan bizleriz. Kısa dönemde ‘dolar arttı dövizden para kazandım’ demek kadar yanlış bir düşünce olamaz. Bu ülke bizim. Bu ülke için hep beraber çalışmalıyız. Kendi kısa dönemlik çıkarlarımızı değil uzun dönemli vatanın ve milletin çıkarlarını, onun sonucunda da kendi çıkarlarımızı bu yolla düşünmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP