DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Ekonomi Mart Ayında Canlandı

Ekonomi Mart Ayında Canlandı

Mart ayında ekonomi de hareketlilik arttı. İç pazarda yaşanan olumlu hareketler çarkların daha hızlı dönmesini sağladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Ekonomi Mart Ayında Canlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart ayı ekonomi ve vatandaş açısından son derece önemli geçti. Sektörel güvenin geri kazanılması ve sanayide çarkların dönmesi ile birlikte mart ayı beklentilerin üzerine çıktı.

Mart ayı beklenenden çok daha iyi geçti. Bu ay içinde hizmet sektöründe yüzde 2,6 faizlerin düşmesi ile birlikte inşaat sektöründe de yüzde 4,4 artış oldu. İmalat sanayisi kapasitesinde kullanılan ürünlerde yüzde 74,3 seviyelerine geldi. Ekonomistlere göre gelecek 3 aylık sipariş üretim ve istihdamın artması planlanıyor.

Sektörel piyasalardaki hareketlilik Mart ekonomisinde Türkiye’nin yüzünü güldürdü. Türkiye ekonomisine güven bu ay da son derece artış gösterdi ve İmalat Sanayi tesisi sanayisi kapasitesi kullanımında da yükselme söz konusu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre hizmet sektöründe ve hizmete bağlı olan sektörlerde belirtilen endeksi yüzde 3, yüzde 3,2 ve yüzde 1,9 artarak 77,3 ve 74,8 ve 92,7 değerlerini aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Mart ayına ilişkin iktisadi yönelim anketi ve reel kesim Güven endeksi açıklandı. Üretim ve istihdamın gelecek 3 ay içerisinde mart ayından çok daha fazla artış göstermesi bekleniyor.

Üretimi açma iç piyasa sipariş miktarı ve ihracat sipariş miktarlarındaki beklenen artışlar sayesinde ekonomi güçlenerek devam edecek. Yine gelecek 3 aydaki istihdamına ilişkin artı yönünde bir güçlenme bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP