DOLAR

32,3776

0.07%
EURO

35,0423

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,73

0,24%
BİST 100

%
Ekonomideki Hızlı Gelişme Yabancıyı Çekiyor Ekonomideki Son Durum!
  • Finans 365
  • Finans
  • Ekonomideki Hızlı Gelişme Yabancıyı Çekiyor Ekonomideki Son Durum!

Ekonomideki Hızlı Gelişme Yabancıyı Çekiyor Ekonomideki Son Durum!

Türkiye ekonomisinde ki son 20 yılda yaşanan gelişmeler yabancıyı Türkiye'ye çekiyor. İşte Türkiye ekonomisinde ki son durum...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Ekonomideki Hızlı Gelişme Yabancıyı Çekiyor Ekonomideki Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisi son 20 yılda oldukca gelişti. Yabancılar ayağını Türkiye’den çekmez hale geldi. Toplam’da 82 milyonluk genç nüfus yabancıları Türkiye’ye çekiyor.

Yetişmiş insan gücü ile beraber Türkiye çekim noktası oldu.

Japon Nippon Holding Betek Boya’yı Satın Aldı!

Japon Nippon Holding, Betek Boyayı satın aldı. Ayrıca Betek Boya Filli Boya markasının üretici’dir. Ece Türkiye CEO’su Stefan Zeiselmaier yapmış olduğu bir açıklamasında Yabancı perakendecilere Türkiye’yi işaret ederek “Türkiye’de hem maliyetler düşük hem de mağaza açmak için kiralar uygun” dedi ve Alman yazılım devi Easy Software CEO’su Dieter Weisshaar, yazılım sektöründeki eğitimli insan gücü nedeniyle geldiklerini söyledi. Weisshaar, “Çok özel coğrafi konuma sahip Türkiye’nin bölgesinde lider ülke rolüne, ve yetişmiş insan gücüne güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 12 Alışveriş Merkezinin Yapımını Üstlendi!

Alman Ece Türkiye’nin CEO’su Stefan Zeiselmaier, Türkiye’de tam 12 tane Alışveriş Merkezi’nin yapımını üstlendi. Yaptığı bir açıklamasında ise ” “Uluslararası markalar şu an için bekle ve gör stratejisi izliyorlar. Ancak yurtdışıdan markaların Türkiye’ye gelmesi için tam zamanı. Hem maliyetler düşük hem de uygun fiyatlara mağaza için yer kiralayabilirler” açıklamsını yaparak Zeiselmaier, Avrupalı markaların daha tedbirli olduğunu ancak Asyalılar için Türkiye’nin daha uygun bir pazar olarak görüldüğünü vurguladı ve “Bu noktada Türkiye’ye getirmek için Avrupalı markalar yerine Asyalı markalara bakmak daha doğru bir strateji olacaktır”

Aynı zaman da yabancılardan Türkiye’ye yatırım yapan şirketler arasında bir çok holding bulunuyor. Japon Nipon’da Filli Boyayı satın alırken, Easy Software, yatırıma geldi ve şirketin ceo’su yaptığı açıklamada “Türkiye’nin büyüyen yazılım pazarından ve MENA Bölgesi’nden daha çok pay almak istiyoruz” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP