DOLAR

32,4961

0.14%
EURO

34,7658

0.1%
ALTIN(gr)

2.486,48

1,00%
BİST 100

%
Ekonomik Toparlanma Konutta Kendini Gösteriyor

Ekonomik Toparlanma Konutta Kendini Gösteriyor

Ekonomi de toparlanma konut satışlarında kendisini göstermeye başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Ekonomik Toparlanma Konutta Kendini Gösteriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomide başlayan toparlanmanın ikincisi geldi sanayiden sonra ipotekli konut satışlarında kendini göstermeye başladı. İpotekli konut satışlarında Şubat’ta Ocak ayına oranla %36 iyileştirme yaşandı.

Şubat ayında yüzde iki buçukluk artış bu alanda rahat bir nefes alınmasını sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçen hafta yapmış olduğu açıklamalarda ekonomide kötü günlerin geride kaldığını ve ılımlı toparlanmanın başladığı sinyalini vermişti. Sanayi üretim mekânlarını açıklayan bakan Albayrak ipotekli konut satışlarında da ilerleyen günlerde düzenlemeler olacağını söyledi. Sanayi üretimi 5 aylık aranın ardından ilk defa Ocak ayında artış göstermişti. Ayrıca yüksek faiz nedeniyle tarihin en büyük düşüşünü yaşayan ipotekli konut satışlarında da ibre tersine dönmeye başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Şubat ayında konut satışları Ocak ayına oranla yüzde 7 artış göstererek 78450 adet oldu. Ayrıca ipotekli konut satışları da 1 ay önceki bir önceki aya göre %36 artarak 8890 adet oldu. Ayrıca bu istatistik 5 ayın en yüksek satışı anlamına geliyor ipotekli satışlarda aylık artış ağustos 2016’dan bu yana en yüksek seviyelere ulaştı.

Yeni yılda yabancılar Türkiye’de konutlara yoğun ilgi gösteriyor yabancılara satılan konuş da ilk 2 ayda 6489 Âdete ulaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP