DOLAR

32,3468

0.07%
EURO

35,0907

-0.15%
ALTIN(gr)

2.321,10

0,10%
BİST 100

%
Elektronik Çek ve Bono Sistemi Uygulaması Başlayacak

Elektronik Çek ve Bono Sistemi Uygulaması Başlayacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB tarafından organize edilen bir program kapsamında yapmış olduğu açıklamasında elektronik çek ve bono uygulamasının hayata geçirileceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Elektronik Çek ve Bono Sistemi Uygulaması Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Odaları Müşterek Konseyi Toplantısı”na katıldı. Burada ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan elektronik çek ve bono sistemine geçiş konularına dair değerlendirmelerde bulundu.

KÜRESEL TİCARET DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE

Ticaret Bakanı Pekcan konuşmasında küresel ekonominin ticaret, teknoloji ve hukuki boyutunda değişim geçirdiğini söyledi. Bu dönüşüm sürecinde çağa ayak uyduranların kazanımlarının yüksek olacağını ifade eden Bakan Pekcan çağın gerisinde kalanların ise çok şey kaybedeceğini ifade etti.

Bu konuda Ticaret Bakanlığı olarak atılan adımları açıklayan Bakan Pekcan önemi anlayan yeni politikalar geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bakanlığın hedeflerini de açıklayan Ticaret Bakanı Pekcan ürkiye’nin önümüzdeki 10 yıldaki temel hedefinin orta gelir seviyesindeki bir ülkeden yüksek gelirli ülkeler ligine yükselmek olduğunu bildirdi.

“Bu yolda 3 temel hedefimiz bulunmakta. Rekabetçi olduğumuz alanlarda tasarımı ve markalaşmayı güçlendirerek daha rekabetçi hale gelmek. İç ticarette, dış ticarette ve gümrüklerde dijitalleşmeyi ve e-ticareti ön plana çıkarmak. Üretimde ise yeni teknolojilerle çağı yakalamak. Bizi başarıya götürecek tüm bu çalışmalarda sizleri çok değerli bir yol arkadaşı olarak görüyoruz”

ELEKTRONİK ÇEK VE BONO

Ticaret Bakanı Pekcan konuşmasında ayrıca elektronik çek ve bono uygulamasının hayata geçireleceğini ifade ederek şu sözleri aktardı.

”Şimdi bono ile ilgili de çalışmalarımızı tamamladık. En kısa zamanda o da devreye girecek. Bunun dışında size bir müjdemiz daha var. Elektronik çek ve bono sistemini en kısa zamanda uygulamaya alacağız. Firmalarımız, artık çek ve bonoyu elektronik ortamda sisteme sokabilecek, takip edebilecek”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP