DOLAR

32,3309

0.24%
EURO

35,0955

-0.12%
ALTIN(gr)

2.296,45

0,85%
BİST 100

%
Emekli Vatandaşlara Bayram İkramiyesi Geliyor

Emekli Vatandaşlara Bayram İkramiyesi Geliyor

Emekli vatandaşlara 2 bin 62 liralık bir bayram ikramiyesi verilmesi gündemde. 2018 yılının Mart ayı içerisinde Kamu Personeli Danışma Kurulu’na taşınacak olan konu ile ilgili bir anlaşmaya varılması durumunda, memur ve memur emeklileri, 2 bin 62 liralık bir bayram ikramiyesi alacaklar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Emekli Vatandaşlara Bayram İkramiyesi Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Personeli Danışma Kurulu’nun da onaylaması ile eğer memur ve memur emeklileri söz konusu ikramiyesi alırlarsa, Bağ – Kur ve SSK emeklileri için de aynı ikramiyenin yolu açılmış olacak.

KPDK Toplantısı Mart Ayında

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), bu ay bir toplantı düzenleyecek ve emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi verilmesi konusu da bu ay düzenlenecek olan toplantıda görüşülecek. Emekli vatandaşlar toplantıdan çıkacak kararı merakla bekliyor. Toplantıda alınacak kararlar doğrultusunda eğer memur ve memur emeklilerine bayram ikramiyesi verilmesi sağlanırsa, Bağ – Kur ve SSK emeklilerinin de aynı ikramiyeden yararlanmasının yolu açılmış olacak.

İkinci Toplantı

Emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi verilmesi konusu, esas itibari ile 2017 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilmiş olan toplu sözleşme görüşmeleri sırasında ele alınmış ancak bir sonuca bağlanamamıştı. Toplu sözleşme görüşmelerinin ardından, 2017 yılının Kasım ayında aynı konu bu sefer KPDK toplantısında gündeme gelmişti. KPDK’nın düzenlediği ilk toplantıdan da bir karar çıkmamasının ardından, KPDK ikinci defa Mart 2018’de toplanacak. Söz konusu toplantıda, hem Ramazan hem de Kurban bayramlarında olmak üzere emeklilere ve memurlara iki adet ikramiye verilmesi konusunun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında Memur-Sen, ikramiye tutarının en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı olmasını talep etmişti. Görüşmeler sırasında bin 951 lira olan bu rakam ise günümüzde 2 bin 62 liraya tekabül ediyor.

Ek Ödemeler de Mart Ayında

Kamu personeli olarak 30 yılın üzerinde hizmet yapmış ancak ikramiyesini 30 yıl hesabından almış olan memurlar için yapılacak ek ödemeler de 2018’in Mart ayından itibaren yapılacak. Geçen yıldan kalan ödemeler, 1 yıllık faizleriyle beraber yapılacak. Emeklilere ilk ödemesi Mart 2017 yılında yapılan ikramiyeler, böylece Mart 2018 tarihinden itibaren devam etmiş olacak ve emekli vatandaşların ikramiye ödemeleri tamamlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP