DOLAR

32,5640

0.05%
EURO

34,9575

0.3%
ALTIN(gr)

2.423,39

0,02%
BİST 100

%
Emeklilere Ek Ödeme Zammı Mı Gelecek?

Emeklilere Ek Ödeme Zammı Mı Gelecek?

Yaklaşık olarak on iki milyon emekliye her ay ödenmekte olan maaşın 4,5’i oranından bir ek ödeme gerçekleştirilmesi istendi. Bu durum üzerine Türkiye Emekliler Derneği bu oranın az olduğunu ve ödemenin en az yüzde sekiz ya da dokuz oranında olması gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Emeklilere Ek Ödeme Zammı Mı Gelecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık olarak on iki milyon emekliye her ay ödenmekte olan maaşın 4,5’i oranından bir ek ödeme gerçekleştirilmesi istendi. Bu durum üzerine Türkiye Emekliler Derneği bu oranın az olduğunu ve ödemenin en az yüzde sekiz ya da dokuz oranında olması gerektiğini açıkladı. Talep edilen miktarın onaylanması durumunda emeklilere yapılacak olan ek ödeme otuz yedi nokta kırk iki lira ile iki yüz yirmi dört nokta altı lira arasında bir artış yaşanacağı açıklandı. Şu anda emeklilerin eline geçmekte olan en düşük emekli maaşı dokuz yüz otuz beş nokta altmış lira oluyor. Bu miktardaki emekli maaşını almakta olan kişiye yüzde beş oranında bir ek ödeme veriliyor. Bu oranın ardından emekli maaşında kırk altı nokta yetmiş sekiz liralık bir artış gözlemleniyor.

Emeklilere Verilmekte Olan Maaşlar Ne Kadar?

Emeklilere verilmekte olan en düşük maaş bin on dokuz lira oluyor. Ancak emeklinin eline geçmekte olan net maaşı ve artı verilen ek ödeme ile birlikte dokuz yüz seksen iki nokta otuz sekiz lira oluyor. Türkiye Emekliler Derneğinin verdiği teklif kabul edilir ise emeklilere verilmekte olan ek ödeme oranı yüzde dokuza yükseltilmesi durumunda emeklilerin maaşında otuz yedi nokta kırk iki liralık bir artış meydana gelir. Bu durum karşısında emeklilerin aylık olarak aldığı ek ödeme kırk altı nokta yetmiş sekiz liradan seksen dört nokta yirmi liraya yükselmiş olacak. Emeklilerin eline bu durum sonrasında net maaş ve ek ödeme ile birlikte bin on dokuz lira ve seksen kuruş gibi bir rakam geçmeye başlayacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin eline geçmekte olan maaş en yüksek maaş olarak dört bin dört yüz seksen bir lira olmakta. Ek ödeme miktarının yüzde dokuz oranına yükseltilmesi durumunda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşında iki yüz yirmi dört nokta altı liralık bir artış olacak. Ek ödeme tutarı ise dört yüz üç lira nokta otuz bir liraya yükselmiş olacak. Emeklilere verilen ek ödemeler net maaşlar ile birlikte hesaplara yatırılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP