DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Taşeron, İlave Tediye Hakkında Türk İş’den Açıklama!
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Taşeron, İlave Tediye Hakkında Türk İş’den Açıklama!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Taşeron, İlave Tediye Hakkında Türk İş’den Açıklama!

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Emeklilikte yaşa takılanlar, Taşeron, İlave tediye hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Taşeron, İlave Tediye Hakkında Türk İş’den Açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, canlı yayında vatandaşların merak ettiği bir çok konuya değindi. Ergün Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar, ilave tediye ödemesi alamayan belediye işçileri, Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş sorunları, kadro alamayan taşeron işçiler, gibi gündemdeki bir çok konuya değindi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Tüm Sorunlar Gündem’de Olacak!

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, canlı yayında yaptığı açıklamasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde sokaklarda olacaklarını açıkladı. Başkan Atalay 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde tüm işçi’nin tüm sorunlarını gündeme getireceklerini belirtti.

Ayrıca Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Taşerondan kadroya geçemeyen işçileri, kıdem tazminatını, emeklilikte yaşa takılanları, Taşeron şirketlerden kadroya geçip enflasyon farkı alamayan işçileri, belediye şirketlerine geçen işçilerin 52 günlük ilave tediye almasını, belediye şirket işçiliğinin kadro olmadığı şirket işçiliği yerine kadrolu belediye işçiliğini, KİT’lerde kadro bekleyenleri, aşerondan kadroya geçip YHK kararı ile yüzde 4+4 zammı ve İş güvenliği ve Çocuk işçiliğinin önlenmesi gibi çok fazla konuyu duyuracaklarını işçilerin sesi olacaklarını açıkladı.

Tediye; Kamu çalışanlarının yararlandığı ilave tediye ödemesinin ikinci taksit ödemesi hesaplara 31 Mayıs 2019’da yatacağı açıklandı. Fakat belediye de hizmet veren işçiler bu ödemeden yararlanamıyor. Maaşlar; Taşeron işçi olarak kadroya alınan, fakat maaşlarında düzenleme, planlama yapılmamış olan işçiler , bu konu üzerinde düzenleme bekliyorlar.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar; Yerel seçim önce hemen hemen her parti’nin vaad sıralamaları arasında yer almış olan EYT için Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi getirdi fakat çoğunluğu alamadığından dolayı geçemedi şuanda EYT’ler düzenleme beklemektedir. Kadroya Alamayan Taşeron; Kadroya alamayan işçilerin ise tek beklentisi kadronun gelmesini istiyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP