DOLAR

32,5874

0.22%
EURO

34,8290

0.46%
ALTIN(gr)

2.414,44

-0,74%
BİST 100

%
Enflasyon Oranlarına İlişkin Uyarı! En Kötüsü Geride Kaldı Demek için Erken
  • Finans 365
  • Finans
  • Enflasyon Oranlarına İlişkin Uyarı! En Kötüsü Geride Kaldı Demek için Erken

Enflasyon Oranlarına İlişkin Uyarı! En Kötüsü Geride Kaldı Demek için Erken

2018 Kasım ayı enflasyon rakamlarının negatif yönde çıkması ekonomi uzmanları başta olmak üzere tüm kesimler tarafından olumlu karşılandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ise bu konuda önemli bir uyarı geldi detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Enflasyon Oranlarına İlişkin Uyarı! En Kötüsü Geride Kaldı Demek için Erken
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon rakamlarının tavan seviyelere ulaşmasının ardından bu konuda önemli adımlar atıldı. Bazı ürünlerde ÖTV ve KDV oranları kaldırıldı, akaryakıt fiyatlarında indirim yapıldı ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programı başlatıldı.

Bu adımlar sonrası ise enflasyon rakamları Kasım ayında düştü. Kasım ayında oluşan enflasyon rakamları ise uzmanlar tarafından olumlu karşılanırken Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, BloomberHT’ye yapmış olduğu açıklamasında bu konuda uyarılarda bulundu.

EN KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI DEMEK İÇİN ERKEN

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp enflasyona ilişkin yapmış olduğu açıklamasında dolar kurunun enflasyon fiyatları üzerindeki etkisine değindi. Dolar’da yaşanan değer kaybının enflasyon rakamları için önemine değinen Selva Demiralp, belirsiz bir çok nokta olduğunu ifade ettiği açıklamasını uyarıyla sonlandırdı.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp’in enflasyon uyarısı;

”Bu seneyi % 21’lerde bitirebiliriz. En kötüsü geride kaldı mı sorusunu yanıtlamak için erken çünkü kurdaki geri çekilme düşüşte önemliydi ama bu geri çekilme sürecek mi bilmiyoruz. Yeni bir kur şoku yemeyiz demek için erken. Petroldeki düşüş sürecek mi belirsiz, enflasyonla topyekün mücadele kampanyası biter ve uzatılmazsa üretici gecikmiş olarak bunu fiyatlara yansıtır mı? Çünkü üretici hissettiği enflasyonu henüz tüketiciye tam yansıtamıyor. Bunun yanı sıra vergi indirimleri de sene sonundan sonra kalkarsa fiyatlara yansıyacak. Dolayısıyla bugün olumlu haber aldık ama en kötü geride kaldı demek için erken”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP