DOLAR

32,5741

0.02%
EURO

34,9249

0.04%
ALTIN(gr)

2.430,11

0,02%
BİST 100

%
Enflasyon Rekor Kırdı, Vatandaşlar Kalitesiz Ürünleri Tercih Etmeye Başladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Enflasyon Rekor Kırdı, Vatandaşlar Kalitesiz Ürünleri Tercih Etmeye Başladı

Enflasyon Rekor Kırdı, Vatandaşlar Kalitesiz Ürünleri Tercih Etmeye Başladı

Carrefoursa Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, enflasyon canavarının rekor kırması sonrasında vatandaşların market markalarına ilgi göstermeye başladığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Enflasyon Rekor Kırdı, Vatandaşlar Kalitesiz Ürünleri Tercih Etmeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de enflasyon oranlarının resmi açıklamalarda %15.39 oranında çıkmasına rağmen market raflarında yapılan araştırmalar gerçek enflasyonun %30 ve üzerinde olduğunu gösteriyor.

Aile ekonomisinden sorumlu erkeklerin dahi eski yıllara oranla kaliteli markaları tercih edemez hale geldikleri, eskiden fiyat etiketine bakmayan ailelerin artık mecburi olarak fiyat etiketine bakarak bütçelerine uygun ürünleri almak zorunda kaldıkları açıklandı.

Ekonomide gelinen nokta oldukça kötü iken bu kötü durumun tersine dönmesinin bu aşamada mümkün olmadığı, ekonomik verilerin sürekli kötü durumda çıkmaya başlamasının üreticileri de zor durumda bıraktığı doğrulanmış bir gerçeklik.

5 Yıl İçerisinde %20 Artacak

Carrefoursa Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, açıklama sırasında kendilerinin market markalarına son yıllarda oldukça büyük artış olduğunu ve gelecek 5 yıl içerisinde markalı ürünlere oranla market markalarının ürünlerinin satışında %20 artış olacak olduğunu öngördüklerini açıkladı.

Kampanyalı ürünlerin daha fazla revaçta olduğunu açıklayan Carrefoursa Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, indirimli ürünlerin daha fazla satarken, kampanya olmayan ürünlerin ise daha az sattığını açıkladı. Market markalarını geliştirmeye devam edecek olduklarının mesajını veren Kartallıoğlu, güvenilir, temiz gıda prensibinden ise her zaman daha fazla önem vermeyi sürdüreceklerini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP