DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Enflasyona karşı yeni önlemler alındı

Enflasyona karşı yeni önlemler alındı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyona karşı yeni bir takım önlemlerin alındığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Enflasyona karşı yeni önlemler alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gıda enflasyonunda olan büyük artışı engellemeye çalışacak yeni formüller üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Gerçek enflasyonun %30’u aştığı ve %50’yi görebileceğini açıklayan Türk ekonomistler, hükümetin alması gereken önlemleri almaması durumunda bunun sonuçlarının gıda fiyatlarının büyük oranda zam görmesine neden olabileceğini açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yapısal Dönüşüm Adımlarımız kapsamında anons ettiğimiz, özellikle gıda enflasyonu açısından önem taşıyan politikalarımızı kısa sürede hayata geçirerek sonuçlarını almayı hedefliyoruz.” dedi.

Hükümetin bir süre önce devam eden yapısal reformlar konusunda Berat Albayrak’ın bir toplantıda ”neymiş bu yapısal reformlar?” sözleri tartışması konusu olmuş ve geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak yapısal reformlar uygulayacak olduklarını açıklamıştı.

Ekonomistler ise uygulanacak yapısal reformların gerçek yapısal reformlar olmayacağını ve ekonominin bu şekilde düzeltilemeyecek olduğunu düşünüyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP