DOLAR

32,3197

0.2%
EURO

35,1243

-0.03%
ALTIN(gr)

2.293,12

0,70%
BİST 100

%
Fakıbaba, 100 Bin TL’lik Kredinin Müjdesini Verdi

Fakıbaba, 100 Bin TL’lik Kredinin Müjdesini Verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 250 bin adet düve ve de 500 bin adet anaç koyun ile alakalı olan projeleri ile temel amaçlarını, Türkiye’deki hayvan nüfusunu arttırmak ve bu sayede de yurt dışından et ithal edilmesini önlemek şeklinde açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Fakıbaba, 100 Bin TL’lik Kredinin Müjdesini Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kooperatif Üyesi Çiftçiler Yararlanabilecek

Ahmet Eşref Fakıbaba, 500 bin anaç koyun ve de 250 bin düve projesi için düzenlenen protokol imza törenine katıldı. Projenin protokolü, Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü İsmail Şanlı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın imzaları ile gerçekleşti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da protokole katıldı ve söz aldı. Sözlerinde 250 bin düve ve 500 bin anaç koyun projesinin potansiyel faydalarına da değinen Fakıbaba, söz konusu projeden tecrübe sahibi olan ve kapasitesinde açık bulunan çiftçilerin yararlanabileceğini belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, bir diğer şartı da kooperatif üyesi olma şartı olarak belirtti. Fakıbaba, 500 bin anaç koyun ve 250 bin düve projesi kapsamında 100 bin liralık bir çiftçi kredisinin tanımlandığını ve çiftçiler için kullanıma sokulduğunu ifade etti.

Yüzde 80 Düve, Yüzde 20 Yem

Proje kapsamında verilen söz konusu kredinin, yüzde 80 düve ve yüzde 20’de yem tedariki şeklinde kullanılacağını belirten Fakıbaba, çiftçilerin cebinde yem almak için parasının olmadığı durumlar olduğunu ve bu gibi durumlarda hayvanı kesime gönderdiklerini belirtti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu sorunun çözümüne yönelik adımlar attıklarını ve de gelecek yıl anne adayı olan kuzuların desteklenmesi suretiyle çiftçiye yardım edildiğini ifade etti.

Nisan 2018’de Şanlıurfa’da Başlanacak

Ahmet Eşref Fakıbaba, hayvancılıkta belirlenen hedeflere ulaşabilmek için anaç hayvan sayısının arttırılması gerektiğini belirtti. Daha öncesinde de 300 koyun projesi için insanların 300 koyunun bedava dağıtılacağı şeklinde bir algıya kapıldığını ifade eden Fakıbaba, olayın böyle olmadığını, geçmişte de günümüzde de üretimi arttırmak için bir takım adımların atıldığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP