DOLAR

32,6046

0.39%
EURO

34,8214

0.24%
ALTIN(gr)

2.502,27

0,73%
BİST 100

%
Fatih Sondaj Gemisi Bu Ay Sonu İlk Sondajına Akdenizde Başlayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Fatih Sondaj Gemisi Bu Ay Sonu İlk Sondajına Akdenizde Başlayacak

Fatih Sondaj Gemisi Bu Ay Sonu İlk Sondajına Akdenizde Başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Fatih sondaj gemisinin ilk sondajın hakkında açıklama yaptı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Fatih Sondaj Gemisi Bu Ay Sonu İlk Sondajına Akdenizde Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih’in Antalya açıklarında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bakan Fatih sondaj gemisinin bu ay sonunda Akdeniz’de ilk sondajını gerçekleştireceğini bildirdi. İkinci gemiyi de yakın bir zaman içerisinde filomuza katacağız diyen Bakan Fatih Dönmez özellikle Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklı kaynaklarımızı sonuna kadar koruyacağımızı ifade etmek isterim dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, batarya depolama sistemi için ayrı bir ihale ve yol haritası düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ’İN AÇIKLAMALARI

Bunun yanı sıra Bakan Fatih Dönmez, 9. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında Türkiye’nin sadece cari açığın kapatılması anlamında değil, enerji teknolojilerinde de önemli adımlara imza attığını belirtti. Ayrıca enerjide başlatılan AR-GE dönüşümünün Türkiye’yi önemli bir üretim üssü haline getireceğini söyledi.

TÜRKİYE’İN YERLİ KAYNAKLARINI MAKSİMUM SEVİYEDE KULLANMAK ZORUNDAYIZ

Ayrıca Türkiye’nin yerli kaynaklarını maksimum seviyede kullanmak zorunda olduğunu ifade eden Bakan Fatih Dönmez, bu kaynakların özel sektör eliyle yatırıma dönüşmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını da vurguladı.

Bakan Dönmez, bu kapsamda ilk Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş ve rüzgar ihalelerini geçen yıl gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dünyanın en büyüklerinden biri olacak 1,200 megavatlık offshore (denizüstü) rüzgar enerjisi YEKA ihalesi için tekliflerin 23 Ekim’e kadar alınacağını bellirti.

Bakan Fatih Dönmez, Yerli ve yabancı yatırımcılarımızı yeni YEKA yatırımlarına davet ediyorum dedi.

Bakan Fatih Dönmez, Türkiye’ye yatırım yapan hiçbir yatırımcı kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek. ifadelerini kullandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP