DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Financial Times: Güçlü liderlerin düşmana ihtiyacı var
  • Finans 365
  • Finans
  • Financial Times: Güçlü liderlerin düşmana ihtiyacı var

Financial Times: Güçlü liderlerin düşmana ihtiyacı var

Financial Times başyazısında 'Erdoğan' gibi güçlü liderlerin bile bir günah keçisi (düşmana) ihtiyacının olduğunu yazdı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Financial Times: Güçlü liderlerin düşmana ihtiyacı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Financial Times, dünyada en güçlü liderlerin bir düşmana ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Siyasi güçlerin düşman olmadan görevlerinde kalamayacaklarını ve sığınacak bir kapıları olmayacağını açıklayan Financial Times, ”Erdoğan gibi güçlü liderlerin bile bir düşmana ihtiyacı var” diye yazdı.

FT, “Erdoğan 18 ay sonraki seçim tarihini beklemeden erken seçime giderek risk aldı ama beklemesi daha riskli olabilirdi. Türkiye derinleşen sorunlarla karşı karşıya ve cumhurbaşkanı bekleseydi gücü tek elde toplama planları daha kırılgan hale gelecekti.

Bu seçimde pek çok nahoş öğe vardı. Seçime adil demek zordu. Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden propaganda yapması gerekirken Erdoğan maksimum güçle, medyayı, mahkemeleri kontrol ederek ve olağanüstü halin verdiği gücü kullanarak kampanya yürüttü.

Ama seçimler biraz da olsa umut verdi. 15 yıldır artan otoriterliğe rağmen Türk demokrasisinin canlılığı ve çeşitliliği seçimde kendini gösterdi. Muharrem ince kitleleri harekete geçirdi. Kürtler bastırılamadı ve HDP yüzde 10 barajını aştı.

Türkiye İnce’nin de uyardığı gibi tehlikeli bir tek adam dönemine giriyor olabilir.” diye yazdı.

FT’nin başyazısı kısa süre içerisinde milyonlarca kez beğenilirken, Erdoğan’ı hedef almadığı ve tüm dünyadaki liderlerin güçlü bir düşmana ihtiyacı olduğu ve gerçek bir düşman bulmak zorunda olduklarını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP