DOLAR

32,3484

0.26%
EURO

35,0837

-0.15%
ALTIN(gr)

2.308,90

1,39%
BİST 100

%
Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliği Resmi Gazete’de
  • Finans 365
  • Finans
  • Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Resmi Gazete'nin 21 Kasım Çarşamba tarihli sayısında Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını içeren düzenleme yayımlandı. Düzenlenmenin detaylarına ilişkin ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliği Resmi Gazete’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL

”Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eski yönetmelikte yer alan bazı maddeler kaldırılırken bazı maddelere de eklemeler yapıldı.

Resmi Gazete’de yer alan kararda dikkat çeken ilk değişiklik ise; Finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınacak borçluların, bu borçlarının yapılandırılması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağının tespit edilmesi uygulamasında “makul süre” sınırı getirilmesi konusunda oldu. Diğer değişiklik detayları ise şöyle.

DURUM TESPİTİ UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınacak borçluların mali durumunun tespitinde BDDK’nın uygun göreceği bir kuruluşun yapması düzenlemesi değiştirildi. Yeni yönetmelik kapsamında BDDK’nın belirlediği kuruluşun yerine sadece çerçeve anlaşmalar ile belirlenecek kuruluşlar tarafından yapılması hüküm altına alındı.

Resmi Gazete’de yer alan yeni yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan maddeye göre; bir borçluyla yapılan sözleşmenin çerçeve anlaşmalarını imzalayan alacaklı kuruluşların alacaklarının üçte ikisini oluşturan çoğunluğu tarafından imzalanması halinde, çerçeve anlaşmalarını imzalayan alacaklı kuruluşların tamamı tarafından alacakların yeniden yapılandırılması zorunlu tutuldu.

MAKUL SÜRE SINIRI

Değişiklikle, finansal yeniden yapılandırma kapsamına alınacak borçluların, bu borçlarının yeniden yapılandırılması ve yeni bir itfa planına bağlanması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağının tespit edilmesi uygulamasında “makul süre” sınırı getirildi.

Bu değişiklik düzenlemesi ile yapılandırma kapsamına alınacak borçların “makul bir süre içinde” geri ödeme kabiliyeti kazanacağının tespit edilmesi hedefleniyor.

Aynı maddede yapılan düzenleme gereğince, yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumların finansal yeniden yapılandırma sürecine katılmalarına ilişkin esaslar çerçeve anlaşmalarıyla belirlenecek. Bu kurum ve kuruluşlar talepleri halinde alacaklı kuruluşların rızasına ve kabul nisaplarına bağlı olmaksızın finansal yeniden yapılandırmaya dahil olabilecekler.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP