DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Fitch Not İndirdi, Dolar Kuru Ne Kadar Oldu?

Fitch Not İndirdi, Dolar Kuru Ne Kadar Oldu?

Türk Lirası dolar karşısında Cuma günü Fitch tarafından not düşüşü uygulanması sonrasında nasıl açılış yapacak olduğu merakla bekleniyordu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Fitch Not İndirdi, Dolar Kuru Ne Kadar Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar bugün sabah saatleri itibari ile açılışı hızlı bir şekilde yaptı. Fitch yönetimince Türkiye’nin kredi notunda düşüş uygulanması sonrasında görünümün negatif olarak verilmesi ile yatırımcıların Türkiye’de yatırım yaparken daha fazla dikkatli olması ve ”yatırım yapılamaz bir ülke” olarak gösterilmesine dolar tepki verdi.

Dolar kuru geçtiğimiz hafta 4.97 TL ile Türkiye tarihinin rekorunu kırmış ve dolar kurunda yaşanan bu rekor seviyesi birçok teknolojik ve sağlık alanında ürünlerin fiyatlarına çok fazla etkilemişti.

Dolar ve Euro Ne Kadar Oldu?

Dolar kuru bugün 4 lira 84 kuruş ile güne başlarken, gün içerisinde daha fazla yükselmesi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde açılışı bu seviyede olan dolar kurunun gün içerisinde 3 kuruş ila 6 kuruş arasında gidip gelebilecek olduğu, Euro kurunun ise güncel olarak 5 lira 66 kuruş seviyesinden kendisine alıcı bulduğun ve gün içerisinde 6 kuruşluk düşüş veya yükseliş yaşanabilecek olduğunun tahmin edildiği iddia edildi.

Dolar ve Euro kurunun yanında TL’de yatırımı olan yatırımcılarında gün içerisinde daha fazla döviz kuruna yatırım yapması ve mevcut yatırımlarını TL’de tutmak yerine döviz kurunda tutmayı tercih edebilecek oldukları tahmin edilmekte. Dolar kurunun bu yılın sonunda ise 5.25 TL ile 5.5 TL arasına kadar yükselmesi beklenmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP