DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
Fiyat Artışı Tepkisinden Sonra Gramaj ve Gizli Zam Uyarısı
  • Finans 365
  • Finans
  • Fiyat Artışı Tepkisinden Sonra Gramaj ve Gizli Zam Uyarısı

Fiyat Artışı Tepkisinden Sonra Gramaj ve Gizli Zam Uyarısı

TÜDEF Başkanı Aziz Koçal yapmış olduğu açıklamasında firmaların fiyat artışı yerine ürünlerin gramajlarını düşürerek gizli zam yapmaları konusunda vatandaşları uyardı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Fiyat Artışı Tepkisinden Sonra Gramaj ve Gizli Zam Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal yapmış olduğu açıklamasında fiyatlar konusuna değindi. Son dönemlerde belli başlı ürünlerde fiyat artırımı yapmamak için gramajlarının düşürülmesine değinen Aziz Koçal vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

FİYAT VE GRAMAJ UYARISI

TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal konuşmasında döviz kuru ile artan fiyatlara değindi. Bu konuda gizli zam üzerinde duran TÜDEF Başkanı Koçal, fiyatların yükselmesinden yaşanan tepkinin gizli zam ile giderildiğini ve gramjların düşürüldüğü vurguladı. “Kur dalgaları sırasında zam yapan bazı üreticiler, tepkilerden çekindiği için sonraki süreçte açıkça fiyatı artırmadan gramaj düşürerek gizli zam yaptı. Döviz yükseldiği anda artan fiyatlar, doların düşmesi sonrası gerilemedi. Bir de bunun üzerine gramajların azaltıldığını düşünürsek ciddi zam olduğunu görüyoruz.”

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Aziz Koçal bu konuya dair açıklamalarında ellerinde fotoğraflı kanıtlar olduğunu ifade ederek bazı örnekler verdi. “Elimizde belgeleri var. Bir şampuan markası, 700 mililitre olan ürününü önce 650 mililitreye, sonra 600 mililitreye, son olarak da 550 mililitreye düşürmüş durumda. Ürün miktar olarak yüzde 20-25 azalmış ancak fiyatlar aynı veya artmış durumda. Bunların fotoğrafı da var bizde.”

Vatandaşlara Uyarı

TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal konuşmasının sonunda ayrıca vatandaşlara uyarıda bulundu. Bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Aziz Koçal, girdi maliyetlerinde değişiklik olmadan veya kur dalgalanmasına maruz kalmadan yapılan zamların Ticaret Bakanlığına mobil uygulama veya telefon üzerinden şikayet edilebileceğini söyledi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP