DOLAR

32,5983

0.37%
EURO

34,7310

-0.05%
ALTIN(gr)

2.497,46

0,55%
BİST 100

%
Garanti Bankası OGS ve HGS Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Finans
  • Garanti Bankası OGS ve HGS Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası OGS ve HGS Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası tarafından Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ödeme kolaylığı sağlanıyor. Peki ödeme kolaylığından yararlanabilmek adına hangi şartları yerine getirmek gerekiyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:39
Garanti Bankası OGS ve HGS Ödeme Başvuruları Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Köprü ve otoyolların geçiş ücretlerinin geçiş esnasında ödendiği Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) yeniliği vatandaşlarımıza sunulmuş durumda. Köprü ve otoyollarda geçiş esnasında cihazların araç üzerlerinde bulunan bandroller okumaması ve daha sonra sürücülerimize borç olarak yansıyan bu bedeller çoğu vatandaşımızın haberi olmadan mahkemelik olmasına kadar gidiyor. Peki bu geçiş sistemi ödeme kolaylığı nasıl sağlanıyor. Hangi şartları yerine getirmek gerekiyor. Tüm detaylar haberimizde;

ARAÇ SAHİPLERİNE SEVİNDİRİCİ HABER

Bilindiği gibi 31 Ocak 2013 yılından bu yana köprü ve otoyol geçilerinin hızlı geçiş sistemleriyle donaltılması ve geçişlerde trans geçişlerin yapıldığı biliniyor. Bununla beraber araçlarda, geçiş yerlerinde bulunan makinaların bandrolleri okuması için bir barkod bulunuyor. Bununla beraber araçların köprü ve otoyol geçişlerinde büyük kolaylık sağlanırken araçların hız durumuna göre bazen bu cihazlar bandrolleri ve barkod hatalarını göremiyor bununla beraber 31 OCAK 2013 tarihinden önce köprüler ve otoyollarda hızlı geçiş KGS ile sağlanmaktaydı. Ama bu tarihten itibaren hızlı geçişler yani duraksamadan trans geçişler için HGS kullanılmaya başlandı. Araç içinde hızlı geçiş esnasında okunabilecek ve yapıştırılan bir etiket bulunmakta. Sistemden geçiş esnasında sensörler yardımı araç yavaşlatılmadan geçiş ücreti otomatik olarak bu etikete dolayısıyla araç sahibine yansıtılıyor. Araç sahibibu geçişten ücret ödediğini sanıyor ancak ödeme yapmamış göründüğü için cezaya tabii tutuluyor. Bunun önüne geçilmesi için garanti bankası vatandaşlarımıza bir kolaylık sağlıyor.

GARANTİ BANKASI ÖDEME SEÇENEKLERİ

Garanti Bankası OGS ve HGS ödemelerini gerçekleştirmek için büyük kolaylık sağlıyor. Ancak garanti bankasında hesabınız bulunuyorsa HGS ödemeleri için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. OGS’ye başvuru yaparak garanti bankası kolaylığından yararlanabilirsiniz.

GARANTİ BANKASI ÖDEME BAŞVURULARI

Garanti Bankasına özel cihazlar sayesinde köprülerden ve otoyollardan rahatça ulaşım sağlayabilmeniz mümkün. Başvurular iki yol izlenerek yapılmaktadır. İlk olarak garanti bankası çağrı merkezini arayabilir ve garanti bankası internet şubesini kullanarak OGS cihazınızı 60 Türk Lirası karşıığında alabilir ve kullanabilirsiniz.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP