DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Konkordato gündemimizden çıkacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Konkordato gündemimizden çıkacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Konkordato gündemimizden çıkacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabında konkordato konusunda açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu süreci sonlandırmaya hazırlandıklarını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Konkordato gündemimizden çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bir süre önce Türkiye’nin en kritik sorunlarından olan konkordato hakkında 3/2 azalma olduğunu ve 8 milyar liralık kredinin konkordato sürecinden başarıyla çıktığını açıkladı.

Devlet tarafından verilen desteklerin çok yetersiz olmasına rağmen firmalar ve özel sektör ayakta durmaya ve borçları azaltmaya çalışıyor.

Özel sektörün kısa vadeli ödemesi gerekli olan borç milyarlarca dolar iken, hükümetn dolar kurunu düşürmek için hamle yapmaması veya yapması durumunda başarılı olmazsa özel şirketlerin daha fazla iflas sürecine girebilecek oldukları belirtiliyor.

Kasada para kalmadığını yazan Financial Times gibi dünyanın en büyük haber kaynakları, Türkiye’nin bundan sonraki durumunun daha zor olduğunu belirterek, Türk yatırımcıları ve yabancı yatırımcıları da Türkiye’de yatırım yapmaları durumunda bazı riskleri büyük oranda almış olacaklarını belirtiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 3’te 2 oranında düştü. 8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı.” diye konuşarak piyasayı konkordato konusunda rahatlatmaya çalıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP