DOLAR

32,5237

-0.08%
EURO

34,8023

-0.2%
ALTIN(gr)

2.419,95

-0,40%
BİST 100

%
İhracatçıya Hususi Damgalı Pasaport verilmeyecek

İhracatçıya Hususi Damgalı Pasaport verilmeyecek

Cumhurbaşkanı kararı ile ihracatçıya hususi damgalı pasaport verilmeyeceği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
İhracatçıya Hususi Damgalı Pasaport verilmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya topluluklara üyelik, mensubiyet, iltisak ya da bunlarla irtibatı bulunduğu belirlenen ihracatçılarada hususi damgalı pasaport verilmeyeceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak daha önce yayımlanan kararda, son 3 takvim yılı itibarıyla belirlenen tutarda ihracat yapan firmaların yetkililerine, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin iflasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamaları kaydıyla iki yıl süreyle hususi damgalı pasaport verilmesine imkan sağlanmıştı.

Bunun yanı sıra yeni kararla, devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya topluluklara üyelik mensubiyet iltisak ya da bunlarla irtibatı bulunduğu belirlenen ihracatçılara da hususi damgalı pasaport verilmeyeceğinin hükme bağlanmış olduğu belirtildi.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP