DOLAR

32,5150

0.27%
EURO

34,6188

0.3%
ALTIN(gr)

2.498,73

0,64%
BİST 100

%
İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene: Başkan Trump karar versin
  • Finans 365
  • Finans
  • İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene: Başkan Trump karar versin

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene: Başkan Trump karar versin

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, ABD Başkanı Donald Trump'a seslendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene: Başkan Trump karar versin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump dünyadaki petrol fiyatlarının düşük olması için çalışıyor ve dünyada petrol fiyatlarının yükselmesini istemediğini açıklamalarında belirterek OPEC üyesi ülkeleri petrol fiyatlarını yükseltmekle suçluyor.

Başkan Donald Trump’a seslenen İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Venezuela, Libya, İran, Rusya gibi petrol üreten ülkelere yaptırımlar uygulayarak petrol satışlarını neredeyse ortadan kaldırdığını ve ABD’nin elinde olan petrolün yetersiz olduğunu belirterek ABD Başkanı Donald Trump’ın bir karar vermesini istedi.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Başkan tarafından verilecek olan kararın ya İran’a yaptırım uygulamak, ya da petrol fiyatlarının düşmesini sağlamak arasında olmasını önerdi. Başkan tarafından kendilerine yaptırım uygulamalarına devam edilirse dünyada ve ABD’de petrol fiyatlarının artacak olduğunu açıklayan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, bu durumda ABD’nin zararlı çıkacak olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın değil ancak ABD dışında olan ülkelerin dünyada düşük petrol fiyatlarına daha çok ihtiyacı var. Türkiye gibi ülkeler petrol satın almakta ABD’ye göre daha zor durumdalar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP