DOLAR

32,4188

0.19%
EURO

35,3994

0.2%
ALTIN(gr)

2.325,13

0,24%
BİST 100

%
İşsizlere Yol, Evrak Masrafları İçin 725 TL İş Arama ve Bulma Desteği
  • Finans 365
  • Finans
  • İşsizlere Yol, Evrak Masrafları İçin 725 TL İş Arama ve Bulma Desteği

İşsizlere Yol, Evrak Masrafları İçin 725 TL İş Arama ve Bulma Desteği

Devlet işsiz vatandaşlara çok sayıda alanda bazı destekler sağlıyor. Devletin sağladığı bu desteklerden bir tanesi de işi olmayanlara verilen 725 TL iş arama ve bulma desteği. Peki kimler nasıl alır? Haberimizde aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
İşsizlere Yol, Evrak Masrafları İçin 725 TL İş Arama ve Bulma Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşlara sağladığı desteklerden bir tanesi iş arama ve bulma desteği.

İşi olmayan vatandaşların iş görüşmelerine giderken ve iş görüşmelerinde talep eden evrakları hazırlamak için oluşan masrafların karşılanması amacıyla verilen bu desteğe dair bilinmesi gerekenler şu şekilde,

725 TL İŞ ARAMA VE BULMA DESTEĞİ

Devlet tarafından sağlanan iş arama ve bulma desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların sağlamları gereken bazı koşullar bulunuyor. Söz konusu destek için ilk ve en önemli kural desteği almak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca sağlanan sosyal yardımlardan faydalanıyor olması koşulu.

Bu koşulla bağlantılı olarak vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanan gelir testini yaptırmış olmaları isteniyor. Bu koşulları sağlayan vatandaşlara ise çoğu vatandaşın haberi olmadığı iş arama ve bulma desteği alma şansı doğuyor. Bu destek ile iş arayan vatandaşlara iş görüşmesine gitmesi halinde işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderlerin masrafları için ödeme yapılıyor.

Ne Kadar Destek Alınır?

Bu desteğin ödeme planına göre, İŞ Arama ve Bulma Desteği yılda 3 defaya kadar alınabiliyor. En az 40 TL olarak sağlanan destek 100 TL’ye kadar çıkıyor. Ayrıca bu destekten faydalanan vatandaşlara işe yerleşmesi durumunda bir yılda bir defa olmak üzere asgarin ücretin üçte biri oranında bir destek daha sağlanıyor. 2018 yılı için bu tutar ise 625 TL. Böylece vatandaşlar 725 TL’ye ulaşan masraf desteğinin sahibi oluyorlar.

BAŞVURU VE DİĞER DETAYLAR

Başvuru koşullarını sağlayana vatandaşlar başvurularını Aile Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yada bulundukları ilçelerin Kaymakamlıklarından başvuru yapabilirler. Ayıca İş Arama ve Bulma Desteği kullanan vatandaş iş sahibi olurlarsa ve işe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor. Böylece vatandaşlar 725 TL’ye ulaşan masraf desteğinin sahibi oluyorlar.

Bu tür devlet desteklerinden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP