DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Son 3 Ayda 1,5 Milyar Lira Borçlandı
  • Finans 365
  • Finans
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Son 3 Ayda 1,5 Milyar Lira Borçlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Son 3 Ayda 1,5 Milyar Lira Borçlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli projelerin finansman ihtiyacına destek olmak ve karşılamak amacı ile, son 3 ay içerisinde 1 buçuk milyar liralık bir miktarının altına girdi. Halk Ekmek’in ise, Hadımköy’de kurmayı planladığı yeni bir fabrika ile ilgili olarak 26 milyon liralık bir borç yükü bulunmakta.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Son 3 Ayda 1,5 Milyar Lira Borçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB’nin ve Halk Ekmek’in Borçları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki şirketlerin toplam bütçesi olan 42.6 milyar lira toplamındaki bütçe, 2018 mart ayının meclis oturumlarında gündeme geldi. Borçlanma talepleri ile gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 17 Mart 2018 tarihindeki oturumda ilk talebi Halk Ekmek fabrikası ile ilgili oldu. Halk Ekmek’in, Hadımköy’de kurulması planlanan fabrikası ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 26 milyon 62 bin 105 TL’lik iç borç talebi, oy çokluğunun sağlanması üzerine onaylandı.

CHP’den İhale Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Meclis Üyesi olan Hakkı Sağlam ise konu ile ilgili olarak söz aldı ve 132 milyon 900 bin TL’lik üretim hatları ihalesinin Alman bir firma tarafından alındığını hatırlattı. Halk Ekmek Fabrikası ile alakalı bir borçlanma gerekçesi olamayacağını dile getiren Hakkı Sağlam, Almanya ile Türkiye arasındaki FETÖ’cülerin iadesi sorununun da altını çizdi ve bu krize rağmen bu ihalenin gerçekleştirildiğine değindi. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bu işi yapabilecek sayısız şirket olduğunu ve üstelik Alman şirkete verilen fiyatın yarısı karşılığında bu işi yapabileceklerini ifade eden Sağlam, neden bu malzemelerin yurtdışından temin edildiğini sordu. Türkiye’de üretim yapan yerli üreticilerin korunması gerektiğini ve bu malzemelerin Türkiye şirketlerinden temin edilmesi gerektiğini dile getiren Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kamuya ait olan kaynakları yanlış kullanmak ile eleştirdi ve 230 milyon TL’lik bir hasılata sahip olan Halk Ekmek’in herhangi bir borç yükü altına girmeye gerek duymaması gerektiğini belirtti.

Eleştirilere Yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Temel Başalan ise borçlanmanın son derece normal olduğunu ve belediyelerin bu yönteme sık sık başvurduğunu ifade etti. Fabrika’nın eski olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini belirten Başalan, söz konusu borçlanmanın stratejik planda bulunduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP