DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İstanbul Valisinden Stokçuluk Yapılamaz Uyarısı

İstanbul Valisinden Stokçuluk Yapılamaz Uyarısı

İstanbul Valisi Vasip Şahin Stokçulukla ilgili açıklama yaptı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
İstanbul Valisinden Stokçuluk Yapılamaz Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Valisi Vasip Şahin, il sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnaf, firma ve her türlü işletme tarafından sunulan mal ve hizmetlerin haklı bir neden olmaksızın fiyatlarının yükseltilemeyeceğini, meslek kuruluşları tarafından belirlenen fiyatlar üzerinde satış yapılamayacağını belirterek, “Ürünlerin piyasaya arzlarının geciktirilmesi ve stokçuluk yapılmaz.” ifadelerini kaydetti.

STOKÇULUK YAPANLAR CEZALANDIRILACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, valiliğin internet sitesinde “Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında” konulu açıklama yayımlatarak, stokçuluk yapanların cezalandırılacağını belirtti.

Vatandaşların ihtiyaçlarını teminine yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınmasının devletimizin yasal sorumlulukları arasında olduğunu aktaran Vali Şahin, “Kamu hizmetleri ile piyasa koşullarında mal ve hizmet sunumu kamu düzeninden etkilenmekte; bu hizmet ve sunumlarda olası aksamalar da kamu düzenini bozabilmektedir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu ise şüphesiz kamu idarelerine aittir.” ifadelerini vurguladı.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP