DOLAR

32,5920

0.24%
EURO

34,8099

0.4%
ALTIN(gr)

2.420,66

-0,49%
BİST 100

%
Japonya ile Serbest Ticaret Başlamak Üzere

Japonya ile Serbest Ticaret Başlamak Üzere

Japonya ve Türkiye arasında halihazırda müzakereleri devam etmekte olan Serbest Ticaret Anlaşması için son aşamalar da tamamlanmaya başladı. İki ülke ekonomisi açısından da oldukça önemli kazanımları beraberinde getirecek olan bu anlaşmanın, 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Japonya ile Serbest Ticaret Başlamak Üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2014 yılı içerisinde girişimi yapılan, Japonya’da başlayan Japonya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri 8.turu dün akşam Ankara’da gerçekleşmiş oldu.

İki Ülke Ekonomisi için Oldukça Önemli

Japonya ve Türkiye açısında oldukça önemli kazanımları da beraberinde getirecek olan bu anlaşma sayesinde iki ülke ekonomisi için de büyük kolaylıkların önünün açılması planlanıyor. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ve üç günlük bir süreci kapsayan müzakerelerin sonucunda, Türkiye tarafının Baş Müzakerecisi olan Ekonomi Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürü Murat Yapıcı tarafından yapılan açıklamalara göre, Japonya ile Türkiye arasındaki ticaretin serbestleşmesi sonucunda yatırımlar, sanayi ve hizmetleri kapsamakta olan bu anlaşmanın hem Türk, hem de Japon iş çevreleri için çok önemli fırsatları da beraberinde getireceğine inandıkları aktarıldı.

STA 2018 Yılında Tamamlanacak

Murat Yapıcı açıklamalarının devamında, Türkiye’nin halihazırda Gümrük Birliği’ne üye olduğunu, bununla birlikte Japonya’nın da Avrupa Birliği ile STA müzakerelerini tamamladığını belirterek iki ülke arasında müzakerelerin artık daha hızlı gerçekleştiğinin altını çizdi. 2018 yılının Mart ayında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Japonya’ya gidip iki ülke arasındaki temasları sıklaştıracakları açıklamasında bulunan Yapıcı, Mayıs ayında ise Japon heyetin Türkiye’ye geleceğini belirtti. Bununla birlikte de iki ülke arasında gerçekleşecek olan STA’nın bu yıl içerisinde tamamlanacağının müjdesini vermiş oldu.

Türkiye’nin İhracatı Artacak

Japonya Baş Müzakerecisi olan Keiji Ide, Japon Şirketlerinin birçoğunun Türkiye için büyük yatırımlarda bulunduğunun altını çizerek bu yatırımların gerçekleşebilmesi için ithalat yapılabilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Bununla birlikte ithalat oranının üst seviyelerde olmasına rağmen Japon yatırımları sayesinde Türkiye ekonomisi ve iş gücüne büyük oranda katkıda bulunulduğunu aktardı. Ayrıca Türkiye’nin Japonya’ya olan ihracatının artmasından çok mutlu olacağını belirten Ide, STA sayesinde iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin gelişeceğine dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP