DOLAR

32,5881

0.28%
EURO

34,8249

0.11%
ALTIN(gr)

2.491,63

0,31%
BİST 100

%
Kadın Çiftçi Destek Projeleri Nelerdir?

Kadın Çiftçi Destek Projeleri Nelerdir?

Kadın çiftçi destek projelerinden yararlanmak isteyen kişilerin belli şartları yerine getirmesi ve istenen evraklar ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Kadın Çiftçi Destek Projeleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın çiftçilere hibe desteği 30 bin Türk Lirası ile sınırlandırılmış olup KOSGEB tarafından verilmektedir. 2016 yılı itibariyle verilmeye başlanan kadın çiftçi destekleri kapsamında birçok kadına destek verilmektedir.

Kadın çiftçi destek projelerinden yararlanmak isteyen kişilerin belli şartları yerine getirmesi ve istenen evraklar ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Çiftçi destek projesine başvuru yapmak isteyen kadınlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden bireysel olarak başvurularını yapabilmektedir.

Kadın Çiftçi Destek Projeleri

Kadın çiftçilere yönelik projeler 2018 yılında da devam etmiş olup 2019 yılında da devam edeceği bildirilmiştir. Kadın çiftçilerin ekonomiye katkı sağlamasına, kendi ayakları üzerinde durabilmelerine ve istihdamın artmasına yönelik olan bu çalışma 2016 yılında başlatılmıştır.

KOSGEB tarafından verilmekte olan kadın çiftçi kredisi 30 bin Türk Lirası ile sınırlandırılmıştır. Ancak KOSGEB’e iş yeri açma projesi ile başvurulduğu takdirde miktar 50 bin Türk Lirasına çıkmaktadır ve bu miktar geri ödemesizdir. Dileyen kadın çiftçiler KOSGEB’den aldıkları 50 bin Türk Lirasına ek olarak 100 bin Türk Lirasına kadar da sıfır faizli kredi imkanından faydalanabilmektedir.

Kadın Çiftçi Destek Projeleri Başvuru Şartları

Kadın çiftçileri destekleme projeleri ile birçok kadın çiftçiye maddi destek sağlanmıştır. Bunun yanı sıra 2018 ve 2019 yıllarında da kadın çiftçi desteklerinin devam edeceği söylenmiştir. Kadın çiftçiler projeleri ile birlikte Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına başvuru yapabilmektedir. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 adet öncelikli şartın yerine getirilmesi istenmektedir. Bu şartlar ise şu şekildedir;

  • Başvuru sahibinin kadın olması
  • 18 yaşından büyük olması
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
  • Tarım Kredi Kooperatifine üye olması
  • Tarım Kredi Kooperatifine üye değil ise Tarım Birliklerinde üyeliğinin bulunması ve bunu kanıtlayabiliyor olması öncelikli şartlar arasında yer almaktadır.

Desteklenen Kadın Çiftçi Projeler

Desteklenen birçok kadın çiftçi projesi bulunmaktadır. Bu projeler ise şu şekildedir;

  • Kadınların tarımda daha fazla faaliyet göstermesine yönelik projeler
  • Kadın çiftçi projeleri
  • Kadın çiftçi gübre üretim projeleri
  • Kadın balıkçılık projesi başta olmak üzere birçok alanda kadın girişimciler desteklenmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP