DOLAR

32,3277

0.23%
EURO

35,1188

-0.05%
ALTIN(gr)

2.301,70

1,08%
BİST 100

%
Kadın Girişimcilere Destek Teşvik Kredisi Nasıl Alınır?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kadın Girişimcilere Destek Teşvik Kredisi Nasıl Alınır?

Kadın Girişimcilere Destek Teşvik Kredisi Nasıl Alınır?

Kadınlara teşvik destek kredisi KOSGEB tarafından verilmektedir. Özellikle ev hanımlarının girişimlerini destekleyen ve teşvik eden KOSGEB tarafından kadınlara 50 bin Türk Lirası kredi vermektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Kadın Girişimcilere Destek Teşvik Kredisi Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın girişimciler için destek kredisi almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmekte olup şartları yerine getiren kadınlara kredi imkanı tanınmaktadır.

Kadınlara teşvik kredisi KOSGEB tarafından verilmektedir. Özellikle ev hanımlarının girişimlerini destekleyen ve teşvik eden KOSGEB tarafından kadınlara 50 bin Türk Lirası kredi vermektedir. Kredi için geri ödemeyi 5 yıl sonra başlatan KOSGEB kadın girişimcilerin artması için birçok teşvikte bulunmaktadır.

Teşvik Kredisi Nedir?

KOSGEB tarafından kadın girişimcilere ve ev hanımlarına verilmekte olan bir kredi türüdür. Krediyi almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Belli şartları yerine getiren ev hanımlarına KOSGEB tarafından teşvik kredisi verilmektedir. Teşvik kredisinin miktarı için alt limit 15 bin Türk Lirası; üst limit ise 50 bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Teşvik kredisini sıfır faiz ile alan kadınlara ise 100 bin Türk Lirasına kadar kredi verilebilmektedir. 15.000 TL geri ödemesiz hibe olup 50 bin ve 100 bin Türk Lirası 5 yıl sonra ödenmeye başlanabilen destek kredisi çeşitleridir.

Teşvik Kredisi Nasıl Alınır?

Teşvik kredisi almak isteyen ev hanımlarının öncelikle KOSGEB’e başvuru yapmaları gerekmektedir. İstenen belgeler ile başvuru yapıldığı takdirde KOSGEB tarafından verilmekte olan uygulamalı girişimcilik eğitimine kayıt olunmalıdır. Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar proje dosyaları ile birlikte KOSGEB’e başvuru yapabilmektedir. KOSGEB ekipleri tarafından değerlendirmeye alınan projeler onaylanır ise kişiye 100 bin Türk Lirasına kadar kredi imkanı tanınabilmektedir. 15 bin Türk Lirası ve 50 bin Türk Lirası için 5 yıla kadar geri ödeme istenmemektedir. Ancak 100 bin Türk Lirasının vadesi ve faiz oranları farklılık göstermektedir.

Ziraat Bankası Kadınlara Teşvik Kredisi

Ziraat Bankası kadın girişimci destek kredisi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Ziraat Bankası aracılığı ile hem KOSGEB destekli krediler alınabilmekte hem de Ziraat Bankası’nın bireysel ihtiyaç kredilerine başvuru yapılabilmektedir. KOSGEB üzerinden başvurusu yapılan krediler Ziraat Bankası aracılığı ile verilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP