DOLAR

32,3124

0.18%
EURO

35,0824

-0.16%
ALTIN(gr)

2.278,14

0,04%
BİST 100

%
Katma Değer Vergisi İstisnalarının Detayları Belli Oldu!
  • Finans 365
  • Finans
  • Katma Değer Vergisi İstisnalarının Detayları Belli Oldu!

Katma Değer Vergisi İstisnalarının Detayları Belli Oldu!

UEFA final müsabakalarına ilişkin KDV, Basılı Yayınlar, yatırım teşvik belgesi ve istisnaların uygulama esasları belli oldu. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Katma Değer Vergisi İstisnalarının Detayları Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığının “Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Taksitli satışlarda kur farkı da dahil toplam ücret üzerinden hesaplanan KDV, malın teslim anında beyan edilip ödenecek.

KDV İstisnasına Dahil Edilmeyecek Olanlar!

Boyama defterleri, kitap şeklinde olmayan yaprak testler, ciltli takvim, kartela, ezber kartları, kataloglar, broşürler gibi yayınlar ile elektronik kitaplar, süreli yayınların elektronik ortamda satışı, elektronik kitap ve süreli yayın okuyucu, tablet ve benzerleri KDV istisnasına dahil edilmeyecek.

Öngörülen sabit yatırım tutarı 50 milyon liraya kadar olan yatırımlara ilişkin 2017, 2018 ve 2019’da yüklenilen ve 2017, 2018 ve 2019 yılları sonuna kadar indirim yoluyla telafi edilemeyen KDV izleyen yıl içinde iade olunacak.

Mal Ve Hizmet Bedeline İsabet Eden Kur Farkları Dikkate Alınacak

Bedelin döviz cinsinden yada dövize endekslenerek ifade edildiği işlemlerde, bedelin kısmen veya tamamen vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu tarihten sonra ödenmesi halinde, satıcı lehine ortaya çıkan kur farkları KDV matrahına dahil olacak. Buna göre, matraha dahil olacak kur farklarının hesabında, mal ve hizmet bedeline isabet eden kur farkları dikkate alınacak. Hesaplanan KDV’ye ilişkin ortaya çıkan kur farkları matraha dahil edilmeyecek.

Yeni Bir Vergilendirme Eklendi

Vergilendirme usulleri arasına bir yenisi daha eklendi.

Buna geçen mükellefler, 2 yıl geçmedikçe bu usulden çıkamayacak. Bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerini, sektörler ve meslek grupları itibarıyla belirleyeceği yıllık iş hacimlerine göre hasılat esaslı vergilendirme usulü kapsamına alınabilecek.

En güncel haberlerden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP