DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kilosu 100 TL Olan Keme Mantarı Çok Satılıyor

Kilosu 100 TL Olan Keme Mantarı Çok Satılıyor

Keme mantarının çıkmasıyla birlikte Urfa da Keme kebabına talep yoğun oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Kilosu 100 TL Olan Keme Mantarı Çok Satılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanlıurfa’da İlkbahar aylarında ortaya çıkan Keme mantarı etli buluştuğunda harika bir lezzet yaratıyor. Keme kebabı adıyla sadece Mart ve Nisan aylarında tüketilebiliyor.

Bölgede Bahar yağmurlarının yağması ile birlikte yetişen Keme mantarı kebapta kullanılarak Mart ve Nisan aylarında tüketilebiliyor. Yüksek fiyatına rağmen çok sayıda insanın ilgi gösterdiği bu mantar türü közlenmiş biber ve kuru soğanla birlikte servis edilerek harika bir lezzete dönüşüyor. Keme kebabı özellikle Mart ve Nisan ayları için vazgeçilmez bir yemek türü olmuş durumda 2019 yılında yağışların çok fazla olması nedeniyle piyasaya beklenenden çok da erken çıkan Keme mantarları bu mantar türünün fiyatlarının daha uygun olmasına neden oldu.

Kilogramı 100 TL’den alıcı bulan Keme mantarı kebap ile birlikte tüketildiği zaman harika bir besin öğesi olabiliyor. Kebabı uzun süre sonra menülerde görmeye vatandaşlarda fiyatına bakmaksızın mekânlara akın ediyorlar.

Bölgenin en meşhur kebap ustalarından olan Şükrü Bayram muhabirlere yaptığı açıklamada Baharla birlikte Keme kebabının akla geldiğini ve çok sayıda insanı Keme kebabını sevdiğini belirtti. Müşterilerin yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Şükrü Bayram bu kebabı herkes yapamaz artık Keme kebabı çıktı. Öğlen yemeğinde buraya gelenler çoğunlukla bu kebap türünü sipariş ediyor talebi karşılamak da zorlasak da bu ilgiden son derece memnunuz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP