DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kimlik Sorgulamada Yeni Sistem

Kimlik Sorgulamada Yeni Sistem

Jandarma Genel Komutanlığı vatandaşların kimlik sorgulama sürecini yeni bir boyuta taşıdı. Yeni sistem ile GBT sorgulama işlemi barkod okuma cihazları ile yapılmaya başlandı. Bu sistem ile kimlik sorgulama işi daha hızlı ve daha güvenli bir hale getirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Kimlik Sorgulamada Yeni Sistem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sistemin mekanizması takbul gözlükler ve plaka tanıma sistemi kullanılarak vatandaşların kimlikleri üzerinde yer alan çiplerin okunması ve elektronik ortamda iki saniye gibi kısa bir sürede sorgulanması şeklinde gerçekleşti. Bu sistem sayesinde emniyet ve kolluk hizmetlerinin kalitesi arttırıldı, vatandaşa ait bilgi sorgulama süreci hızlandı, meydana gelebilecek veri hataları minimum seviyelere indirildi.

19 İlde Aynı Zamanda Faaliyete Geçti!

Bu yeni barkod okuma sistemi Jandarma ekipleri tarafından 19 ilde aynı anda faaliyete geçirildi. “Türkiye Huzur Yol Kontrol Uygulaması” kapsamında faaliyet gösteren hizmet ile terör olaylarının engellenmesi ve bu olaylara bağlı ortaya çıkabilecek kayıpların önüne geçilmesi amaçlandı.

Uygulama sırasında yolcu otobüsleri ve özel araçlar durdurularak araç içi ve dışı kontrol ve arama işlemleri gerçekleştirildi. Bunun için narkotik ve trafik ekiplerinin yanında özel eğitimli köpeklerde yer aldı. Ayrıca plaka ve kimlik okuma amacıyla takbul gözlükler, drone ve plaka tanıma sistemleri de kullanıldı. 19 ilde eş zamanlı yapılan bu uygulamanın gerçekleştiği iller arasında Manisa ve Aydın’da yer aldı.

Yeni Uygulama Vatandaşların Beğenisini Topladı!

Manisa ili için Manisa-İzmir Karayolunda gerçekleştirilen uygulamada sürüş halindeki araçlar durdurularak barkod okuma cihazları ile vatandaşların kimlik bilgileri sorgunlandı. Bu yeni sistem ile ilk kez karşılaşan vatandaşlar güzel tepkiler verdi. Kimlik kontrolü yapılan vatandaşlardan Hasan Likos uygulamayı beğendiğini ve başarılı bulduğunu dile getirdi. Daha iyilerini de görmeyi temenni ettiğini ifade etti.

Artık Kontroller Daha Hızlı Ve Daha Güvenli

Aydın ilinde de durum aynıydı. Uygulama Aydın-Denizli Karayolunun Umurlu mahallesinde gerçekleştirildi. Karayolunda durdurulan araçlardaki vatandaşların kimlikleri yeni bardod okuma sistemi ile sorgulandı. Uygulama sırasında görev yapan Jandarma Konutanı Binbaşı Bekir Ayçiçek uygulamanın büyük kolaylık sağladığını ifade etti. Bu uygulama sayesinde kontrollerin daha hızlı ve daha güvenli yapıldığını söyleyen Ayçiçek bu sayede kontroller sırasında zaman kaybının önlendiğini aktardı.

Bu yeni sistem ile ekipler çok kısa sürede birçok araç plakası ve vatandaş kimlik kartı sorgulaması yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP