DOLAR

32,4052

0.16%
EURO

35,3390

0.14%
ALTIN(gr)

2.322,38

0,16%
BİST 100

%
Kırmızı biber fiyatı rekor kırdı

Kırmızı biber fiyatı rekor kırdı

Kırmızı biberin kilo fiyatında yeni rekor kırıldı. Son ayların en pahalı sebze ürünü olan kırmızı biber yaz aylarında bol bulunan bir sebze iken kilosu 20 TL'den 30 TL'ye yükseldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Kırmızı biber fiyatı rekor kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Piyasasa ürün yokluğu sebebi ile 20 TL olan kırmızı biber fiyatının bugün 30 TL’yi geçtiğini iddia eden çiftçiler, ürünlerin henüz yeni hasadının başlamadığnı ve yakın zamanda yeni hasadın başlaması ile fiyatların düşmesinin mümkün olabileceğini açıkladı.

Kırmızı biber fiyatı son zamanlarda Türkiye’nin pahalı sebzesi olarak tarihe geçmişti.

Piyasada ürün olmadığı bahanesi ile 20 TL fiyatla satılan ve bugün 30 TL’yi gören kırmızı biber fiyatı hakkında açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Fiyat artışları ürün yokluğundan kaynaklanıyor. Yeni mahsüller daha yeni yeni çıkmaya başladı. Bu nedenle fiyatlar daha oturmadı. Oturmadığından dolayı da bu denli yüksek. Tabi burada fırsatçılık var mı yok mu onu tam bilemiyoruz.” diye konuştu.

Fiyatların gerilemesi için havaların ısınması gerektiğini belirten çiftçiler ise yakın zamana kadar kırmızı biber fiyatında olan artışın üretim yokluğu sebebi ile değil, üretim hasadının henüz yapılmamış olması nedeniyle olduğunu açıkladı. Kırmızı biber ve birçok meyve sebzenin fiyatı hiçbir zaman bu kadar artmamış ve hiçbir zaman böyle bahanelerin arkasına sığınılmamıştı. Bu sene Türkiye tarihinde bir ilk olarak sebze ve meyve satın almak kırmızı et satın almaktan daha çok zorlaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP