DOLAR

32,4864

0.11%
EURO

34,7714

0.11%
ALTIN(gr)

2.490,66

1,17%
BİST 100

%
Kredi faizlerinde artış duracak mı?

Kredi faizlerinde artış duracak mı?

Kredi faizleri oldukça fazla yüksek. Kredi çekmek isteyen vatandaş bankaya elini verdiğinde kolunu kaptırıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Kredi faizlerinde artış duracak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi faizleri sürekli artıyor. Bankalar hükümetin uyarısına rağmen tüm kredi türlerinde faiz oranlarının artmasını durdurmayarak hükümet ile ters cephe alırken, vatandaşlar ise bundan en fazla etkilenen ve kaybeden tarafta kalıyorlar.

Kredi faizlerinin büyük oranda artması vatandaşın kredilere mecbr kalması durumunda çekebilecek olduğu kredi miktarını da etkiliyor. Aylık olarak ödeyebilecek olduğu taksit oranı %70 ile sınırlı olan vatandaş kredi çekmek istedğinde olumsuz olarak yüksek tutarlar istemesi durumunda yanıt alıyor.

Kredi faizlerinin durup durmayacak olduğu konusunda yapısal reformlar uygulanması ve dolar kuru ile enflasyonun düşmesi gerektiğini açıklayan bankacılar, bankaların bu kadar yüksek faizleri yakın zamanda birden düşürmelerinin mümkün olmayacağını açıklıyor.

Vatandaşların kredi çekmek için bankalara başvurduğunda elini verip kolunu kaptırmasını durdurabilecek olan tarafın hükümet ve bankalar arasında ortak olarak ekonomide yapılacak düzenlemeler sonrasında dolar kurunda düşüş olması ve buna bağlı olarak ekonomik gelişmeler olması gerektiğini düşünen ekonomistler, zararına kredi vermenin bankalar tarafından asla kabul edilemeyecek olduğunu belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP